Отидете към основна версия

2 875 51

Тръмп: Няма да пращам децата ни да умират в глупави войни за страни, които не сте чували

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • сащ

Враговете ни се смеят на Харис, тя е некомпетентна и ще ни вкара в Трета световна, заяви кандидатът на републиканците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща, че ако се върне в Белия дом, няма да изпраща американски войници да участват в конфликти в чужбина.

„При моето управление Съединените щати не са водили война. Ние постигнахме мир чрез сила. Това е невероятно. Не трябва да пращате децата си на война, за да ги взривяват за страна, за която не сте чували. „Няма да ви изпратя да се биете и да умрете в глупави чуждестранни войни, които никога не свършват“, каза той на поддръжници в Стейт Колидж, Пенсилвания, на 26 октомври. Митингът се излъчва от консервативната медийна компания RSBN.

Тръмп е убеден, че ако кандидатът на демократите Камала Харис спечели, американците ще бъдат въвлечени в чужди конфликти. "Тя гарантирано ще ни въвлече в Трета световна война, защото е твърде некомпетентна. Тя няма да се справи с китайския президент Си, с Путин, с Ким Чен Ун. И тогава всичките ви синове и дъщери ще бъдат мобилизирани и изпратени да се бият в страна, за която дори не сте чували. Враговете ни се смеят на Харис, смеят се и на нас“, каза републиканецът.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Републиканецът Доналд Тръмп и демократът Камала Харис ще се борят за най-високия държавен пост.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 46 гласа.

Свързани новини