Отидете към основна версия

1 101 0

Под Славянск беше убит италиански журналист

  • украйна

В момента няма информация кой е стрелял по журналистите

Снимка АП/БТА / Twitter

Под Славянск беше убит убит италианският журналист Андрея Рочели и неговият преводач Андрей Миронов. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщение на проруските милиции в Донецк.

Италианският в. „Ла Република“ публикува новината, позовавайки се на руската агенция. От вестника уточняват, че посолството на Рим в Киев е отправило официално запитване.

Властите от непризнатата Донецка република съобщиха в акаунта си в Twitter, че италиански журналист е бил убит, а негов френски колега е бил ранен след като колата, с която са пътували е попаднала под минометен обстрел. При престрелката е загинал и техния преводач.

Френският репортер Уилям Рогелон пътувал в същата кола заедно с италианския си колега. Той потвърди, че са били мишена на минометен обстрел. В момента няма информация кой е стрелял по журналистите.

30-годишният Рочели е фотограф и основател на сайта за обмен на снимки Cesura.it. Той е снимал конфликтите в Кавказ, Киргизстан и Арабската пролет в Тунис и Либия. Негови снимки са намирали място в Newsweek , The Wall Street Journal, Espresso, Le Monde.

Задържаните в Украйна журналисти от LifeNews Олег Сидякин и Марат Сайченко са освободени и са отпътували от Киев за Грозни, съобщи на своята страница в Instagram президентът на Чечня Рамзан Кадиров.

Той приветства решението на украинските политици да освободят представителите на медиите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: