Отидете към основна версия

2 332 0

Разкриха убийство от преди век в Сицилия

  • италия-
  • сицилия-
  • мафия-
  • разкрито убийство-
  • коза ностра

Италианската полиция е заловила 95 души от 2 мафиотски фамилии

Снимки: Ню Йорк Поуст

Италианската полиция е разкрила убийство от преди 105 години по време на мащабна акция срещу две влиятелни мафиотски фамилии в Сицилия, съобщава телевизия „Евронюз“.

В хода на операцията са арестувани 95 души от Коза Ностра за изнудване, трафик на наркотици и пране на пари.

В хода на разследването властите са разкрили и извършено преди един век убийство на нюйоркски детектив.

По време на разследването властите са подслушали разговор между двама заподозрени. Предполагаемият гангстер, ДоменикоПалазото е записано как се хвали, че неговият пра-чичо е убил американският полицай.
Ню йоркският детектив  от италиански произход Джо Петросино, дошъл в Сицилия през 1909 г, за да разследва мафията.  Петросино е един от пионерите в борбата срещу организираната престъпност, изнудването и ракетите, като е разследвал сицилиански и италиански гангстери в няколко американски града. Той е бил застрелян с четири куршума на улицата, докато чакал предполагаем информатор в Палермо.

През последните години полицията и прокуратурата нанесоха сериозни удари на сицилианската мафия, която в исторически план е най-могъщата престъпна организация в Италия. Друга мафиотска група – действащата в Калабрия Ндрагета – обаче засилва своите позиции, като се превръща в голям вносител на кокаин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: