Отидете към основна версия

2 276 4

Франция не трябва да сваля гарда срещу Covid-19

  • коронавирус-
  • франция-
  • пандемия

Към момента общият брой на починалите от заразата в страната възлиза на 30 223

Министърът на здравеопазването на Франция призова хората да не свалят гарда си срещу Covid-19, като заяви, че страната е изправена пред дълга битка и че спазването на правилата за социално дистанциране е жизненоважно за предотвратяването на въвеждането на нова национална карантина. Това предаде Reuters.

Във вторник Франция отчете 14 нови смъртни случаи от новия коронавирус. Към момента общият брой на починалите от заразата в страната възлиза на 30 223, съобщиха здравните власти.

„Не сме изправени пред втора вълна, епидемията продължава. Някои хора не спазват правилата. Не трябва да сваляме гарда си “, заяви здравният министър Оливие Веран.

„Не искаме да прибягваме до поредната карантина. Изследваме ситуацията за всеки отделен случай. Войната не е приключила. Хората трябва да разберат, че ще живеем с този вирус доста дълго време", допълни той.

Веран беше попитан дали ще посъветва да не се ходи на почивка в бретонския град Киберон, където миналата седмица беше съобщено, че има огнище на коронавирус.

„В Киберон има огнище с около 50 инфекции. Наблюдаваме ситуацията. Ако се наложи да вземем други мерки, ще го направим“, обясни той.

По-късно стана ясно, че в бретонския град има 72 потвърдени случаи на болестта, като заразените са предимно на възраст от 18 до 25 години.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини