Отидете към основна версия

6 969 28

Държава не може да купи нито руска, нито американска ваксина

  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • ваксина-
  • достъп

Украинците остават без имунизация засега

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че е невъзможно да се обясни на своите съграждани защо страната в момента не може да използва нито руската, нито американската ваксини срещу коронавирус.

САЩ и държавите-членки на ЕС не предоставят лекарствата си. Това мнение той изрази в интервю за The New York Times украинският президент Володимир Зеленски. Така той обясни на своите съграждани защо в момента страната не може да има нито руска, нито американска ваксина срещу вируса.

Зеленски изрази недоволство от факта, че президентът Доналд Тръмп подписа указ на 8 декември, според който Вашингтон няма да предоставя ваксина за коронавирус на други държави, докато всички граждани на САЩ не получат достъп до нея.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал заяви в петък във Върховната Рада (парламента), че Киев води преговори с всички световни производители на коронавирусни ваксини, с изключение на руските.

По-рано през декември ръководителят на политическия съвет на партията "Опозиционна платформа" Виктор Медведчук обяви намерението си да подаде молба до регистрационните органи на Украйна за получаване на разрешение за производство на руската ваксина срещу коронавирус в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини