Отидете към основна версия

4 177 4

Нито един смъртен случай за денонощие

  • португалия-
  • смъртен случай-
  • денонощие-
  • covid-19-
  • нито един

За първи път от август няма нито една жертва от COVID-19 в Португалия

Снимка : Shutterstock

Португалските здравни власти не отчетоха нито един свързан с коронавируса смъртен случай за последното денонощие - нещо, което се случва за първи път от близо девет месеца, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на излизането на Португалия от двумесечен локдаун.

В страната от началото на пандемията са отчетени 16 965 смъртни случая, а също и 834 638 заразени (196 за последното денонощие).

Последният път, когато Португалия не отчете нито един свързан с коронавируса смъртен случай за денонощие, беше на 3 август, припомня БТА.
Португалските здравни власти подчертаха, че страната остава в зелената зона. Рискът от заразяване с вируса е под 1, а равнището на заразяване в национален мащаб - 70,4 случая на 100 хиляди души.

Около 20 процента от 10-милионното население на Португалия са с поставена първа доза ваксина срещу COVID-19. При възрастовата група над 80 години този дял е над 90 на сто. По две дози са получили 7 процента от населението.

Припомняме, че наскоро страната започна постепенно да премахва противоепидемичните мерки, след като още от януари месец беше въведен локдаун с цел да бъде спряно високото разпространение на заразата. Само до началото на годината Португалия бе една от най-сериозно засегнатите държави в света.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини