Отидете към основна версия

10 553 15

Топ 4 на признаците, че сте прекарали COVID-19

  • коронавирус-
  • признаци-
  • боледуване-
  • covid-19-
  • sars-cov-2

Лекарят Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирусната инфекция

Снимка: shutterstock

Вече повече от година живеем в обстановка на пандемия заради новият коронавирус - SARS-CoV-2. Въпреки ваксините и големия брой хора, които са прекарали заболяването, болестта продължава да влияе на живота ни и да е заплаха.

Независимо от предпазните мерки, които взимаме, няма как да разберем, дали в даден момент няма да се сблъскаме с вируса. А ако вече сме имали такава?

Доктор Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Той посочи четири признака, че сте прекарали коронавирус . Това важи особено за тези, които са претърпели леко заболяване.

В същото време, според лекаря, някои признаци на заболяването се запазват дълго време дори след възстановяване и от тях е възможно да се разбере, че човек е прекарал заболяването.

Ако обонянието на човек е нарушено, има слабост поради постоянна хипоксия, която се причинява от увреждане на белите дробове, както и кашлица и задух, тогава определено можем да говорим за коронавирус.

Грошев също добави, че тези симптоми ще се запазят при различни пациенти за различен период от време. Това зависи от степента на засягане на белодробната тъкан от болестта: колкото по-голяма е лезията, толкова по-дълго кашлицата и задух ще ви измъчват.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.

Свързани новини