Отидете към основна версия

4 843 21

Рускини популяризират в мрежата ползите от вдигане на краката

  • вдигане на крака-
  • ползи-
  • кръвоснабдяване

Ако лежите с повдигнати крака всеки ден, усещането за тежест и подуване в краката ще отмине, защото тази позиция подобрява кръвообращението

Много рускини в мрежата започнаха да споделят новото си хоби - повдигане на краката нагоре до стената. Експертите посочват цял ​​списък с ползи, които ежедневното изпълнение на това упражнение носи.

В този случай си струва да го направите правилно. Трябва да лежите на гърба си на килимче в близост до стената, поставяйки малка възглавница или ролка за кърпи под долната част на гърба.

Краката трябва да са повдигнати и изтегнати по протежение на стената, а ръцете да са отпуснати по протежение на тялото. Трябва да останете в това положение за 15-20 минути.

Какво ще се случи

Въпреки че това упражнение не изисква никакво усилие, то носи реални ползи за кръвоносната ни система.

Така че, ако лежите с повдигнати крака всеки ден, усещането за тежест и подуване в краката ще отмине, защото тази позиция подобрява кръвообращението.

В същото време състоянието на храносмилателната система ще се подобри, защото поради изтичането на излишната кръв от краката се увеличава кръвоснабдяването към вътрешните органи и се увеличава тонусът на гладката мускулатура, което влияе върху функционирането на червата. Увеличеното кръвообращение ще има благоприятен ефект върху функционирането на храносмилателните жлези.

Това упражнение ще повлияе и на нервната система, защото отпускайки се в това положение, ние вдишваме повече въздух. Това ще помогне за насищане на тъканите с кислород, а кръвта ще циркулира по-бързо през съдовете, снабдявайки всички органи с полезни вещества. Това ще успокои нервите, ще облекчи напрежението във врата, корема и слепоочията.

Освен това лежането с краката наопаки ще ви накара да спите по-дълбоко, защото тялото и мозъкът са добре снабдени с кислород. Дискомфортът в краката, който пречи на съня, също ще отмине, пише zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини