Отидете към основна версия

7 264 12

Посочиха най-здравословната риба

  • риба-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • скумрия-
  • херинга

Диетолози съветват да включим рибата в менюто си поне два пъти в седмицата

Снимка: Shutterstock

Херинга и скумрия са двете най-здравословни риби, съобщи в интервю за РИА Новости диетологът Надежда Цапкина.

Експертът обясни, че изборът пада именно върху тези две риби от северните морета, защото имат едно от най-важните свойства за човека – те са ценен източник на лесно смилаеми протеини, витамин D, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти.

"Всичко това има благоприятен ефект върху имунната система. Освен това, колкото по-малка е рибата, толкова по-малко токсини е натрупала. Токсините в големи количества могат да бъдат вредни за тялото ни", допълва докторът.

Какви промени ще настъпят в тялото, ако рибните ястия се въвеждат в диетата редовно?

Лекари и диетолози от Съединените щати разкриха за ефектите от яденето на риба два пъти седмично. Според тях подобна диета има изключително приятен ефект върху организма.

Диетологът и автор на няколко книги за здравословно хранене Джаксън Блатнър ​​заяви, че рибата е много полезна за мозъка поради високото съдържание на омега-3. Тези киселини помагат в борбата с промените, свързани с възрастта, замърсяването на въздуха и други неблагоприятни фактори.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини