Херинга и скумрия са двете най-здравословни риби, съобщи в интервю за РИА Новости диетологът Надежда Цапкина.
Експертът обясни, че изборът пада именно върху тези две риби от северните морета, защото имат едно от най-важните свойства за човека – те са ценен източник на лесно смилаеми протеини, витамин D, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти.
"Всичко това има благоприятен ефект върху имунната система. Освен това, колкото по-малка е рибата, толкова по-малко токсини е натрупала. Токсините в големи количества могат да бъдат вредни за тялото ни", допълва докторът.
Какви промени ще настъпят в тялото, ако рибните ястия се въвеждат в диетата редовно?
Лекари и диетолози от Съединените щати разкриха за ефектите от яденето на риба два пъти седмично. Според тях подобна диета има изключително приятен ефект върху организма.
Диетологът и автор на няколко книги за здравословно хранене Джаксън Блатнър заяви, че рибата е много полезна за мозъка поради високото съдържание на омега-3. Тези киселини помагат в борбата с промените, свързани с възрастта, замърсяването на въздуха и други неблагоприятни фактори.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 БАЙ Х@Й‼
Коментиран от #2
13:02 22.11.2021
2 Рошко
До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":
Еее ти пак сега подробности с устата. Ама нас бай Тошо навремето ни научи по един път, и то бе или шаран или скумрия13:07 22.11.2021
3 Механик
Коментиран от #4
13:12 22.11.2021
4 Киро от Расово
До коментар #3 от "Механик":
и ЧЕРНОБИЛ,знаеш ли кви сомове има там.Коментиран от #10
13:18 22.11.2021
5 бай Иван
13:20 22.11.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Гейтака
13:24 22.11.2021
8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ
вчера на пазара имаше сафрид по 4-5 лева,
чернокоп по 7, а заргана е 9-10...
13:45 22.11.2021
9 Коментара
13:53 22.11.2021
10 Историк
До коментар #4 от "Киро от Расово":
...сомове с крака...13:54 22.11.2021
11 Историк
13:56 22.11.2021
12 мамун
сравнено с останалите риби и подобни храни
и вдига едно различно нещо
20:31 24.11.2021