Отидете към основна версия

2 188 47

Бустерната доза на "Джонсън и Джонсън" е 84% ефикасна срещу хоспитализация при Омикрон

  • джонсън и джонсън-
  • ваксина-
  • омикрон-
  • коронавирус

Изследването, проведено с наблюдения в реална среда, което не е преминало независима оценка, се основава на данни след бустерна доза, приложена на 69 092-ма работещи в здравеопазването

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бустерна доза от еднодозовата ваксина срещу Ковид-19 на "Джонсън енд Джонсън" е била 84 на сто ефикасна срещу нуждата от хоспитализация сред южноафрикански лекари и медицински служители, заразени с варианта Омикрон, съобщи Ройтерс.

Изследването, проведено с наблюдения в реална среда, което не е преминало независима оценка, се основава на данни след бустерна доза от препарата, приложена на 69 092-ма работещи в здравеопазването между 15 ноември и 20 декември, пише БТА.

Първоначалната имунизация с препарата е показала значително по-малка защита срещу варианта Омикрон на новия коронавирус. Няколко проучвания вече показаха, че бустерната доза дава значително по-добра защита срещу тежко прекарване на инфекцията.

Новото южноафриканско изследване сочи, че ефективността на ваксината за избягване на хоспитализация се увеличава от 63 на сто скоро след поставяне на бустерната доза до 84 на сто 14 дни по-късно. Ефективността достига 85 на сто след един до два месеца след бустерната доза.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.

Свързани новини