Last news in Fakti

30 Декември, 2021 10:24 1 691 29

Фаучи допуска и четвърта доза ваксина срещу Омикрон в САЩ

  • антъни фаучи-
  • сащ-
  • омикрон-
  • ваксина-
  • коронавирус

Седмичният брой на случаите на коронавирус сред децата се е увеличил с 50% от началото на декември, достигайки близо 200 000 педиатрични случая, съобщени миналата седмица

Фаучи допуска и четвърта доза ваксина срещу Омикрон в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Топ здравният експерт на САЩ Антъни Фаучи каза в сряда, че е възможно да бъде препоръчано поставянето и на четвърта доза от ваксините срещу COVID-19. Това може да се наложи като мярка срещу варианта Омикрон, въпреки че са необходими повече изследвания за това колко добре настоящите бустери предотвратяват тежки заболявания, съобщи New York Post.

"Преди да започнем да говорим за четвърта доза ваксина, за нас би било много важно да определим трайността на защитата, особено срещу тежко протичане на заболяването на третата инжекция на иРНК ваксина и втората ваксина на Johnson & Johnson ", каза Фаучи на брифинг на оперативната група за COVID-19 в Белия дом.

Но Фаучи каза, че е възможно да е необходима повече защита срещу варианта.

"Възможно е в бъдеще да се нуждаем от допълнителна доза, но точно сега се надяваме, че ще получим по-голяма степен на издръжливост на защита от този усилващ изстрел", каза Фаучи. "Така че ще правим стъпка по стъпка, ще получим данните от третото усилване и след това ще вземем решения въз основа на научни данни."

Фаучи предупреди, че Омикрон е по-добър в заобикалянето на имунитета, осигурен от ваксините. Но той каза също така, че "бустерите възстановяват тази степен на защита и са от решаващо значение за оптимизиране на нашия подход към Омикрон", каза той.

Заради нарастващия брой положителни случаи, Фаучи предупреди американците да не посещават големи новогодишни празници.

"Ако плановете ви са да отидете на новогодишно парти с от 40 до 50 души, силно бих препоръчал тази година да не правим това", каза Фаучи.

Вместо това, той предложи хората да предпочетат малките събирания у дома с ваксинирани хора.

Припомняме, че САЩ са сред държавите, регистрирали рекорди по заболеваемост. Случаите на коронавирус сред децата са "изключително високи и се увеличават", според доклад на Американската академия по педиатрия и Асоциацията на детските болници, съобщава USnews.

Седмичният брой на случаите на коронавирус сред децата се е увеличил с 50% от началото на декември, достигайки близо 200 000 педиатрични случая, съобщени миналата седмица, според доклада.

Над 7,5 милиона деца - или приблизително 1 от 10 деца - са имали коронавирус от началото на пандемията. Миналата седмица е 20-ата поредна седмица, в която броят на случаите на коронавирус при деца е над 100 000.

Експертите очакваха случаите на коронавирус сред децата да се увеличат след празниците и през зимните месеци. Тъй като процентът на педиатричната ваксинация драстично се забавя и Омикрон нараства в САЩ, мнозина са загрижени за това как ще изглежда близкото бъдеще.

Общият брой на случаите на COVID-19 в Съединените щати надхвърли 53 милиона, след като нарасна с 377 014 от предишната актуализация, според данните на университета Джон Хопкинс, публикувани в сряда.

Това е най-високото дневно увеличение на инфекциите от началото на пандемията.

През изминалото денонощие са регистрирани още 2338 смъртни случая, причинени от коронавируса, като общият брой на смъртните случаи е над 820 000.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    113 1 Отговор
    Това е само маска, ни казаха те.
    Това са само три седмици, за да се изглади кривата.
    Това е само до Великден. Само до лятото. Само до зимата.
    Това е само за уязвимите.
    Това е само една инжекция. Само две, само три, само четири...
    Това е само за възрастните. Само за тийнейджърите. Само за децата.
    Това е само доказателство, че сте ваксиниран.
    Това е само здравен сертификат, само временен, само постоянен.
    Това е само наука, само препоръчително, само задължително, само закон.
    Това е само за твое добро. Само за теб. Само за другите.
    Това е само твое мнение. Това е само теория на конспирацията.
    Това е само демокрация, само лична свобода, само ценности.
    Това са само няколко седмици, няколко месеца, само и следващата година, само завинаги.
    Това е само един живот. Твоя!

    Коментиран от #13, #25

  • 2 ТаУмВзе

    85 1 Отговор
    Менгеле е лаик! Това е Война срещу Човешкия геном. Епохата на трансхуманизъм, трябва да бъде прекратена, защото ще се окажем с друга раса, на която сме Роби. Което е и Целта де.
  • 3 Верно ли

    74 0 Отговор
    Тоя ако не успеят в Сената да го запрат, все някое наказание Свише ще го оправи!
  • 4 Някой

    80 0 Отговор
    Е, аз допускам и 14-та доза не само в САЩ. Това ме прави по-голям експерт от Фаучи, нали?

    Глупащината е зазела света. Може би, наистина си заслужаваме да бъдем мачкани, след като сами го позволяваме. Вместо да бъде обратно!
  • 5 Пич

    61 0 Отговор
    За какво е нищо непомагащата ваксина...!!!??? За печалба , все по прозрачни стават... !!!??? Лек вирус , не убил никого ( според самите тях ) , а нова истерия...!!! Който им вярва , е с мозък колкото орех , и то , когато мозъкът се е подул от някакво възпаление...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    70 0 Отговор
    То се видя каква е защитата.НУЛА!В Англия вчера 200 000 заразени за ден
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вярно.

    44 0 Отговор
    Новите подобрени ваксини за ковид19 ще гарантират на 100% следните странични ефекти:За дамите-гарантирано по-тясна и мин. два р-ра по-голям сутиен.За господата:два см. по-дебел и мин.5см.по-дълъг.Тичайте за ваксинация докато няма опашки.
  • 11 Пучо Капучо

    60 0 Отговор
    Този Фаучи е изчадие адово. Минавам само да му тегля една дълга - на него, и на улавото му семейство...
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    49 0 Отговор
    Слагайте направо автомати по улицата ! Минаваш , БОЦ и продължаваш !

    Коментиран от #18

  • 13 Експертът Мяучи

    59 0 Отговор

    До коментар #1 от "Роки":

    Г-н Здравния експерт е на преклонните само 81 годинки. Пука му на експертизата за всички и за всичко ... Обикновено хората на тая възраст към 4 часа ходят по малка нужда, към 5 часа ходят по голяма нужда, а към 6 часа стават от леглото ... да си сменят памперса. Колко е сигурно, че този експерт на тази възраст въобще е с акъла си, и че не го гонят зли духове в съня му или даже в будно състояние или, че не го е обладала деменцията или някое друго мозъчно заболяване! Препоръчал бил, да, когато си акционер във всички дози, разбира се, че ще препоръчаш и по 14 не само по 4. И най дългата продължителност на човешкия живот е само един миг от вечността, която е безкрайна!
  • 14 Лудница

    31 2 Отговор
    Направете едно предаване с инфекционисти биолози генни инженери, представители които правят ваксини и да покажат в едно студио какво представлява една ваксина тоест всички, какво има в нея, как въздейства и как не въздейства на вируса, пък и самия вирус да покажат най после неговата агресивност как се развива с ваксина и без ваксина. И да се обясни всичко което го има във ваксината какво е по колко има вредно ли е какво може да причини и на края всички тестове експерименти да се разправят на всички държави и те да направят същото но с не обвързани с властта хора неприкосновено неопетнени.

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дедогошо

    25 0 Отговор
    господ ще те накаже Фалусучи.
  • 17 тези

    25 0 Отговор
    които си слагат тази така наречена "ваксина" не осъзнават, че се подиграват с тях...
  • 18 а недей

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й‼":

    па и ти да им даваш идеи, току виж го направили...
  • 19 Смех

    31 0 Отговор
    Давайте трибуна на тоя дето плати да направят вируса и го прикриваше цяла година, че не е от лаборатория.. Тоя е най-големия бок.лук в цялата пландемия.... Знаете ли че му искат главата в америка и да бъде съден и затвор.. Но либерастите го крепят , защото от пандемията им идва и властта...
  • 20 Бре

    34 1 Отговор
    Хората вече 4-та доза си бият, а ние нямаме и първа. И защо така са на същото дережде, въпреки, че ги направиха на игленици? И кога ли ще им дойде акъла, на 8-тата или може би на 10-тата доза. Пожелавам им по-голям успех с това, отколкото имаха досега.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ами ...

    14 0 Отговор
    Бях сигурен, че ще се случи. 😀
  • 23 Ами ...

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "Лудница":

    НЕма нужда. То се видя колко са ефективни.
  • 24 "KОНСПИРАЦИИ", а? 😄

    16 0 Отговор
    И 10-та доза ще допусне. 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Др.Менгеле...

    14 0 Отговор
    ...трябвана кол да го п0бият, ама краварите се усещат вече. При последните изслушвания направо го раьпиляват. Дано се намери некой съдия с топки да го натика у зандана където му е местото и дано е преди да си признаят официалния фалит
  • 27 Барабанчик

    11 0 Отговор
    Нашата партия...

    Европейските ценности...

    Правата на човека...

    Ох, тва беше преди две години. Сега ш са актуализирам:

    Ваксинация - повсеместна, задължителна, после насилствено-принудителна за благото на индивида дет не мисли праведно.
    Европа трябва .. Ваксинация...Нащата партия...Европейските ценности ... За права място не остана.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Радан

    0 2 Отговор
    В АМЕРИКА ЩЕ ПРАВЯТ ЧЕТВЪРТА БУСТЕРНА ДОЗА А НИИЕ ПОЧВАМЕ ЕДВА ПЪРВАТА