Отидете към основна версия

3 755 18

Украински съд: Ваксините са в етап на клинични изпитания върху пациенти

  • украйна-
  • иличовск-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • съд

Преподавателка по флористика подала молба до директора си за отказ от участие в медицински експерименти, той я уволнил

Снимка: БГНЕС

Градският съд в украинския град Иличовск, Одеска област, призна, че лекарствените средства срещу коронавирус са в етап на клинични изпитания върху пациенти, за да се проучи тяхната ефективност и безопасност, пише ukranews.com.

Това се казва в решението на съда, предаде Украинска информационна агенция.

Ищцата по делото, която работи като ръководител на кръжок по флористика в Центъра за извънучилищно образование на Черноморския градски съвет на Одеския район, поиска от съда да отмени заповедта на директора за отстраняването ѝ от работа поради отказа ѝ да се ваксинира.

Ищцата отбеляза, че е подала молба до директора за отказ от участие в медицински експерименти (ваксинация срещу COVID-19). Съдът, въз основа на Основния закон, отбеляза, че държавните органи нямат правомощия да надхвърлят нормите на Конституцията, дори и да се ръководят от закона, тъй като законът също не трябва да противоречи на Конституцията. Всички органи или длъжностни лица на държавата, различни от Конституционния съд, нямат правомощия да тълкуват съдържанието на законодателството. Също така, съгласно чл. 60 от Основния закон никой не е длъжен да изпълнява "явно престъпни указания или заповеди".

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 63 гласа.

Свързани новини