Last news in Fakti

10 Януари, 2022 19:12 3 743 18

Украински съд: Ваксините са в етап на клинични изпитания върху пациенти

  • украйна-
  • иличовск-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • съд

Преподавателка по флористика подала молба до директора си за отказ от участие в медицински експерименти, той я уволнил

Украински съд: Ваксините са в етап на клинични изпитания върху пациенти - 1
Снимка: БГНЕС

Градският съд в украинския град Иличовск, Одеска област, призна, че лекарствените средства срещу коронавирус са в етап на клинични изпитания върху пациенти, за да се проучи тяхната ефективност и безопасност, пише ukranews.com.

Това се казва в решението на съда, предаде Украинска информационна агенция.

Ищцата по делото, която работи като ръководител на кръжок по флористика в Центъра за извънучилищно образование на Черноморския градски съвет на Одеския район, поиска от съда да отмени заповедта на директора за отстраняването ѝ от работа поради отказа ѝ да се ваксинира.

Ищцата отбеляза, че е подала молба до директора за отказ от участие в медицински експерименти (ваксинация срещу COVID-19). Съдът, въз основа на Основния закон, отбеляза, че държавните органи нямат правомощия да надхвърлят нормите на Конституцията, дори и да се ръководят от закона, тъй като законът също не трябва да противоречи на Конституцията. Всички органи или длъжностни лица на държавата, различни от Конституционния съд, нямат правомощия да тълкуват съдържанието на законодателството. Също така, съгласно чл. 60 от Основния закон никой не е длъжен да изпълнява "явно престъпни указания или заповеди".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪЗРАЖДАНЕ

    139 5 Отговор
    Ваксините са в етап на клинични изпитания върху пациенти,вие сте бели мишки набодени със експериментална течност!

    Коментиран от #13

  • 2 Boxer EZ 3.0

    121 4 Отговор
    Все още има надежда за Украйна!
    Браво!
  • 3 Така е

    132 3 Отговор
    НАКРАЯ ИСТИНАТА ИЗЛИЗА !!!
  • 4 Петър

    110 3 Отговор
    Убеден бях че има нещо гнило с тия ваксини.
  • 5 Грульо

    110 2 Отговор
    Браво на флористката и украинския съд! Аз се чудя докога нашите правораздавателни органи ще се услушват за ковит геноцида, дето погазва конституцията. :D
  • 6 Майна

    75 2 Отговор
    Основния закон, отбеляза, че държавните органи нямат правомощия да надхвърлят нормите на Конституцията, дори и да се ръководят от закона, тъй като законът също не трябва да противоречи на Конституцията. Всички органи или длъжностни лица на държавата, различни от Конституционния съд, нямат правомощия да тълкуват съдържанието на законодателството.
  • 7 Да,бе

    85 1 Отговор
    Това е само началото.Ще има и осъдени за експерименти с хората,а още не са известни и дълготрайните последствия от тия опити с двукраки бели мишки.
  • 8 Майна

    77 1 Отговор
    В момента е много отговорна и важна работата на съдиите!!! БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ОТНОВО НОСИ ОТГОВОРНОСТ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ!!! ХОРА, СЪЗИРАЙТЕ СЪДА!!! ПЪРВО ЗА ТОВА НЕОБОСНОВАНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ,В КОЕТО ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ИМА ПРАВО ДА ИЗДАВА ЗАПОВЕДИ!!! ГУНЧЕВА, ДЕЙСТВАЙ!
  • 9 Кики

    71 4 Отговор
    В Казахстан за 24 часа победиха ковид фашизма, бяха разтурени и унищожени центрове за ваксинация, арестувани доктори и ковид полицаи, сега е наш ред да направим същото в България
  • 10 ха ха

    68 2 Отговор
    Господи, доживях Украйна да спазва закона повече от САЩ. Там още се назландисват глобалистките съдии. Търсят начин да не кажат, че никъде в конституцията не пише за насилствена ваксинация. Сега украинката да съди правителството за нарушение на Нюрнбергския кодекс.
  • 11 Сандо

    75 2 Отговор
    За този случай е походяща българската пословица "Де го чукаш,де се пука".Надали изобщо някой си е представял,че точно в овладяната от фашисти Украйна ще се намерят смели хора,които да се опълчат срещу световната фармамафия.А за силата на силите,които стоят зад тази мафия,можем само да гадаем.Така че един дълбок поклон пред тези украинци за смелостта да се противопоставят на световното Зло!
  • 12 Дебора

    50 2 Отговор
    Постепенно истината ще излезе наяве. А тук кога? Виждаме какво се случва с този, който назовава нещата с истинските им имена. Злепоставяне, поръчкова журналистика, "специалисти", тролове и т.н.
  • 13 Антивакспримати

    4 60 Отговор

    До коментар #1 от "ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Ха, ха. Тия от „Възраждане” половината се оказаха набодени, накрая може да се окаже, че и самият гуру Мангъра е ваксиниран. 🤔 Та накрая прецаканите с тръби в гърлото ще са мангъровците! 🤔
  • 14 Също

    24 0 Отговор
    Украйна също е държава в етап на клинични изпитания 😉😂
  • 15 Киро Ваксинатора

    57 2 Отговор
    "никой не е длъжен да изпълнява "явно престъпни указания или заповеди"" Това с пълна сила трябва да важи и тук, а не да участваме в експеримента на Киро Ваксинатора и неговите господари от Козяк!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 .....

    34 1 Отговор
    Имам познат с неврологични проблеми 9 месеца след 2 игла. Човека е истински планинар и планински спасител.Сега е притеснен, защото знае, че в болниците просто няма да му обърнат никакво внимание. Всеки си носи рисковете.
  • 18 Мамул

    26 1 Отговор
    Да осъзнаеш, че нашето управление е по-васално и от украинското е удар по достойнството.