Яденето на грозде удължава живота. Ново проучване установява, че ако хапвате от този вкусен плод редовно, може да живеете с 5 години по-дълго.
Гроздето е богато на химикали, които повишават стомашните бактерии и понижават нивата на холестерола. А всичко това пък намалява риска от развитие на сърдечна болест и рак.
Учени от Университета на Западна Нова Англия установили, че гроздето изчиства рафинираните мазнини и рафинираната захар, които се съдържат в преработените храни. Така че, ако редовно ядете джънк фууд, гроздето намалява вредните ефекти от нея, предават от „Female First“.
Този плод може да трансформира генната експресия.
„Това добавя тотално нов аспект в старата поговорка: „Ти си това, което ядеш“. Наистина е забележително.“, обяснява съавторът на изследването д-р Джон Пезуто.