Отидете към основна версия

5 742 10

Диетолози предупреждават: Хората над 50 г. трябва да забравят за тези храни!

  • диетоложка-
  • диетолози-
  • възраст-
  • диета-
  • здравословно хранене-
  • храна

Американска диетоложка съветва хората над 50 години да намалят драстично мазните храни

Снимка: Shutterstock

Всички сме наясно колко голямо влияние върху здравето ни оказва храната, която приемаме. Няма човек, който поне веднъж в живота си е бил на диета или на някакъв специален хранителен режим. Разбира се има и такива, които цял живот се придържат към правилното хранене.

Според редица диетолози всеки човек, който е над 50 години трябва да обърне по-голямо внимание към диетата си и да подходи с повече мъдрост към храните и напитките, които консумира.

„Въпреки факта, че човек може да бъде абсолютно здрав, след 50 години в тялото настъпват промени, които не бива да се пренебрегват“, предупреждава американската диетоложка д-р Ребека Шилинг.

Според нея, ако вече сте на 50 или повече години е важно да изключите определени храни от диетата си и да се откажете от лошите хранителни навици, дори и да сте си ги позволявали от време на време, за да избегнете риска от сърдечно-съдови заболявания.

„Откажете се от тези храни. Те наистина са опасни за здравето на всеки, които е минал петдесетте“, категорична е д-р Шилинг.

„По-специално, необходимо е да се намали консумацията на мазнини“, уточни тя. Такива храни създават идеални условия за запушване на артериите, повишаване нивата на холестерола и развитие на хипертония.

Също така си струва да се откажете от червено месо и пържени храни, както и мазни млечни продукти.

Вместо това менюто трябва да включва повече плодове, зеленчуци и фибри. Също така се препоръчва да пиете по-малко подсладени напитки с напредване на възрастта.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.

Свързани новини