Отидете към основна версия

3 038 10

Диетолог разкри кое е най-здравословното месо

  • месо-
  • здраве-
  • задушено месо-
  • диетолог-
  • здравословно

Според експерта задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни

Снимка: Shutterstock

Според диетолога Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни. "При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.

Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна, пише БГНЕС.

"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той. В същото време експертът определи червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини