Според диетолога Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни. "При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.
Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна, пише БГНЕС.
"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той. В същото време експертът определи червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Само селските
14:48 08.02.2023
2 Хахахх
Коментиран от #5, #9
14:48 08.02.2023
3 дашна мома шавлива с мерак
14:54 08.02.2023
4 Мдаааааа
Коментиран от #8
14:55 08.02.2023
5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #2 от "Хахахх":
В момента тъща ми на 91г ,хапва пържени картофи с панирано Бяло месо от гърди пуешки,пийва червено вино в кристална чаша и си взема домашни кисели краставички.сега мина на лимонада и каламон ,за десерт я чака малка торта с черни и червени боровинки и хубава глазура от сметана,маскарпоне и какао!Коментиран от #6
15:01 08.02.2023
6 Мдаааааа
До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
Тъща ти на младини е яла истинска храна, пила е чиста вода и си е запазила здравето. Сегашното поколение е натровено с Е-та и консерванти слагани в храните за да са трайни. От тия консерванти хората не се разлагат, а стоят като мумифицирани в гробовете.Коментиран от #10
15:25 08.02.2023
7 Българин
15:38 08.02.2023
8 Ооо...
До коментар #4 от "Мдаааааа":
Поредният , който се прави на умник ! Ти знаеш ли , купешките домати , краставици и марули , с какви отрови са пълни ?! Рапай си овес , като магаре , и не умней !17:01 08.02.2023
9 Баровец
До коментар #2 от "Хахахх":
Имаме пари можем да си го позволим. За теб остават кренвиршите.17:16 08.02.2023
10 Този коментар е премахнат от модератор.