Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 14:45 2 909 10

Диетолог разкри кое е най-здравословното месо

  • месо-
  • здраве-
  • задушено месо-
  • диетолог-
  • здравословно

Според експерта задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни

Диетолог разкри кое е най-здравословното месо - 1
Снимка: Shutterstock

Според диетолога Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни. "При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.

Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна, пише БГНЕС.

"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той. В същото време експертът определи червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само селските

    11 0 Отговор
    продукти са ок, всичко друго е химия и гмо.
  • 2 Хахахх

    13 3 Отговор
    Яжте само скакалци и бръмбари! Само така ще доживеете до 100 години хахаха

    Коментиран от #5, #9

  • 3 дашна мома шавлива с мерак

    5 2 Отговор
    е най-малко вредно за здравето ни
  • 4 Мдаааааа

    11 3 Отговор
    Най-здравословно е месото на розовия домат. Всички останали меса като свинско, телешко, пуешко, пилешко и др. са пълни с антибиотици и хормони на растежа. Едно пиле щом става готово за продажба за 20 дни вместо за 3 месеца смятайте колко хормони съдържа. После тия хормони попадат в телата на децата и на момчетата започват да им растат гърди. И започват да се чудят дали са момчета или момичета.

    Коментиран от #8

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахх":

    В момента тъща ми на 91г ,хапва пържени картофи с панирано Бяло месо от гърди пуешки,пийва червено вино в кристална чаша и си взема домашни кисели краставички.сега мина на лимонада и каламон ,за десерт я чака малка торта с черни и червени боровинки и хубава глазура от сметана,маскарпоне и какао!

    Коментиран от #6

  • 6 Мдаааааа

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Тъща ти на младини е яла истинска храна, пила е чиста вода и си е запазила здравето. Сегашното поколение е натровено с Е-та и консерванти слагани в храните за да са трайни. От тия консерванти хората не се разлагат, а стоят като мумифицирани в гробовете.

    Коментиран от #10

  • 7 Българин

    5 0 Отговор
    А макак месо? Жълтопаветните амеби минаха на инсекти. Тоя да се коригира
  • 8 Ооо...

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мдаааааа":

    Поредният , който се прави на умник ! Ти знаеш ли , купешките домати , краставици и марули , с какви отрови са пълни ?! Рапай си овес , като магаре , и не умней !
  • 9 Баровец

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахх":

    Имаме пари можем да си го позволим. За теб остават кренвиршите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.