Отидете към основна версия

3 112 5

Вдигането на ниско кръвно със солени храни е опасно

  • кръвно налягане-
  • високо кръвно-
  • ниско кръвно-
  • солена храна

Кардиолог предупреди, че качването на кръвното със солени храни може да бъде опасно за някои хора

Снимка: Shutterstock

Ниското кръвно налягане може да се появи в резултат на сърдечна недостатъчност. Терапевтът и кардиолог Иван Ликов предупреди за популярен начин за повишаване на кръвното налягане, който крие непознати опасности, пише zdrave.to.

Експертът предупреди, че не за всеки е подходящ методът за употреба на солени храни за повишаване на кръвното. Според него само здрави хора, които имат ниско кръвно налягане като единствен здравословен проблем, могат да прибягват до този метод.

Често ниското кръвно налягане се среща при слаби млади жени и е придружено от усещане за слабост и замайване.

Също така ниското кръвно налягане може да се появи в резултат на сърдечна недостатъчност. В този случай прекомерната консумация на солени храни може да бъде опасна.

Ликов предупреди, че не е необходимо да се повишава кръвното чрез тренировки. Преди да започнете да тренирате, трябва да се подложите на преглед, за да сте сигурни, че тренировката е безопасна. Той също така призова да не се фокусира върху показанията на апарата за кръвно, тъй като човек свиква с ниското или високото кръвно налягане, така че може да се чувства нормално при показатели, които не се считат за общо нормални.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини