Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 22:30 2 939 5

Вдигането на ниско кръвно със солени храни е опасно

  • кръвно налягане-
  • високо кръвно-
  • ниско кръвно-
  • солена храна

Кардиолог предупреди, че качването на кръвното със солени храни може да бъде опасно за някои хора

Вдигането на ниско кръвно със солени храни е опасно - 1
Снимка: Shutterstock

Ниското кръвно налягане може да се появи в резултат на сърдечна недостатъчност. Терапевтът и кардиолог Иван Ликов предупреди за популярен начин за повишаване на кръвното налягане, който крие непознати опасности, пише zdrave.to.

Експертът предупреди, че не за всеки е подходящ методът за употреба на солени храни за повишаване на кръвното. Според него само здрави хора, които имат ниско кръвно налягане като единствен здравословен проблем, могат да прибягват до този метод.

Често ниското кръвно налягане се среща при слаби млади жени и е придружено от усещане за слабост и замайване.

Също така ниското кръвно налягане може да се появи в резултат на сърдечна недостатъчност. В този случай прекомерната консумация на солени храни може да бъде опасна.

Ликов предупреди, че не е необходимо да се повишава кръвното чрез тренировки. Преди да започнете да тренирате, трябва да се подложите на преглед, за да сте сигурни, че тренировката е безопасна. Той също така призова да не се фокусира върху показанията на апарата за кръвно, тъй като човек свиква с ниското или високото кръвно налягане, така че може да се чувства нормално при показатели, които не се считат за общо нормални.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 100% доказано

    12 0 Отговор
    Ако по незнайно каква причина страдате от ниско кръвно налягане, незабавно пуснете телевизора и изберете бг. новинарска емисия. Не ви трябват илачи, кафе, кола, айрянче или сок от кисели краставички. Ефектът е незабавен, но е рисков, защото може да се наложи спешна помощ за сваляне на кръвното.
  • 3 Слаба медицина

    2 1 Отговор
    Не може да има "експерт" в област в която медицината не е успяла. Аз съм изведнъж с ниско кръвно и кардиолозите нито знаят защо (увредена автономна нервна система - най вероятно от инфекция), нито имат лекарства за ниско кръвно. Солта не ми го вдига - само дразни стомаха и червата. Минимален ефект имат стимуланти, ибупрофен. Може да се вземат и кортикостероиди за да задържате повече вода в кръвта, но това си има много странични ефекти. Та така си карам, с ниско кръвно и виене на свят през лятото. Ето това, дами и господа са "експертите" на съвременната западна медицина. Никакво разбиране или лечение на хронични болести.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Слаба медицина":

    Имах този проблем. Помогна ми разтвор от половин литър минерална вода и в нея чаена лъжичка говарска сол- чаена лъжичка захар и щипка сода за хляб. Пие се на малки глътки. Това е физиологичен разтвор.