Отидете към основна версия

9 408 18

Кардиолози посочиха новите стойности на нормалното кръвно налягане

  • кръвно налягане-
  • кръвно-
  • стойности-
  • здраве-
  • високо кръвно-
  • ниско кръвно

Според група кардиолози трябва да се намали горната стойност, смятана за рискова

Снимка: Shutterstock

Всички знаем, че много високото или много ниското кръвно налягане са опасни за здравето и дори животозастрашаващи.

Състоянията на хипертония и хипотония се регулират с лекарства, а лекарите препоръчват на пациентите си да променят начина си на живот, ако страдат от подобен проблем.

Но как се определя кога кръвното е високо или ниско. Според медиците има нормални граници за кръвното налягане. Според кардиолози от Съединените щати обаче, тези стойности трябва да се променят, информира zdrave.to.

Те са стигнали до извода, че е необходимо да се намали прага на кръвното налягане, за да се премахнат негативните последици за сърдечно-съдовата система.

„Не забравяйте, че високото кръвно налягане само по себе си няма симптоми, единственият начин да разберете е да го измерите у дома и при посещение при лекар“, отбелязва изследване, финансирано от Националния здравен институт на САЩ.

Нови стойности на кръвното налягане

Кардиолозите поясняват, че по-рано горната граница на кръвното налягане в идеално състояние се считаше тази, която не надвишава 120-129 mmHg. Сега обаче за здравето на сърцето е важно кръвното налягане да се поддържа под 120/80.

Опасната граница започва при 120-129 на 80. Вторият етап на опасност настъпва при 140/90 mmHg.

Друга група кардиолози настоява за започване на медикаментозно лечение, когато индикаторът достигне 130/80 mmHg, а не при 140/90 mmHg. чл.

Но терапията може да включва и промени в начина на живот като диета и упражнения. При някои пациенти ще са необходими лекарства, за да се изключат усложнения.

Ако високото кръвно налягане е свързано с бъбречно заболяване или захарен диабет, тогава е наложително да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете лечение. Курсът на лечение трябва да бъде предписан, като се взема предвид минимизирането на страничните ефекти, според изданието The Health Site.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 31 гласа.

Свързани новини