Овесената каша е популярно ястие за закуска: тя е вкусна, питателна и може да се приготви по различни начини. Експертите предупредиха, че има една съставка, която не трябва да се добавя към тази каша.
Това са безопасните на пръв поглед сушени плодове. Факт е, че те съдържат много повече калории и захар в сравнение с пресните горски плодове и плодове. Това е така, защото цялата течност се отстранява по време на обработката.
Ако добавите сушени плодове към овесените ядки, това ще доведе до рязко покачване на кръвната ви захар. След известно време нивото също спада рязко и човек отново изпитва глад.
Ако все пак искате да подсладите кашата или да ѝ придадете нови вкусови нотки, по-добре е да добавите малко какао на прах или канела. Тези съставки са с ниско съдържание на калории и не добавят допълнителни калории към храната, пише dariknews.bg.
Отидете към основна версия
3 Март, 2024 10:33 2 023 4
Експерти: Не добавяйте тази съставка към овесената каша
Ето какво е по-добре да избягваме
Снимка: Shutterstock
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.