Last news in Fakti

3 Март, 2024 10:33 1 825 4

Експерти: Не добавяйте тази съставка към овесената каша

  • овесена каша-
  • закуска-
  • калории-
  • хранене

Ето какво е по-добре да избягваме

Експерти: Не добавяйте тази съставка към овесената каша - 1
Снимка: Shutterstock

Овесената каша е популярно ястие за закуска: тя е вкусна, питателна и може да се приготви по различни начини. Експертите предупредиха, че има една съставка, която не трябва да се добавя към тази каша.

Това са безопасните на пръв поглед сушени плодове. Факт е, че те съдържат много повече калории и захар в сравнение с пресните горски плодове и плодове. Това е така, защото цялата течност се отстранява по време на обработката.

Ако добавите сушени плодове към овесените ядки, това ще доведе до рязко покачване на кръвната ви захар. След известно време нивото също спада рязко и човек отново изпитва глад.

Ако все пак искате да подсладите кашата или да ѝ придадете нови вкусови нотки, по-добре е да добавите малко какао на прах или канела. Тези съставки са с ниско съдържание на калории и не добавят допълнителни калории към храната, пише dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кашер

    4 7 Отговор
    Овесът е храна за коне.
  • 2 Хахаха

    3 7 Отговор
    Не добавям нищо към храна , която е за преживни животни !
  • 3 Бендида

    6 3 Отговор
    Всъщност добавям точното това - стафиди или сушена ябълка. В противен случай, не става за храна. Разковничето за всичко е в умерените количества.
  • 4 Аман

    5 3 Отговор
    От такива "експерти"! Това, че експертът е дебел и страда от диабет, не значи че всички са дебели и страдат от диабет! Аз бих му препоръчал вместо да лежи по цял ден на дивана и да се чуди какво да яде и да не яде и какъв акъл да дава на другите, да вземе малко да поспортува! Току виж му паднала кръвната захар и му спаднало шкембето!