Last news in Fakti

29 Септември, 2015 11:13 33 478 33

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

  • porsche-
  • пол уокър-
  • медоу рейн уокър-
  • бързи и яростни

Дъщерята на звездата от поредицата "Бързи и яростни" Пол Уокър е завела дело срещу немския производител на спортни коли Porsche. Медоу Рейн Уокър съди германската компания, в чийто автомобил преди близо две години загина баща ѝ, за непредумишлено убийство в съд в Лос Анджелис, съобщава CNN.

Уокър изгоря жив в червеното Porsche Carrera GT, управлявано от неговия приятел и бизнес партньор Роджър Родас, който също намери смъртта си в катастрофата, на 30 ноември 2013 г. Автомобилът се запали след удар с над 160 км/ч в Калифорния.



Медоу Рейн Уокър обвинява Porsche, чe е "икономисала" от системите за сигурност на Carrera GT, които са могли да предотвратят катастрофата или поне да спасят живота на двамата пътници. В иска се посочва още, че от компанията са били наясно с проблемната история на модела, който бил известен с нестабилността си и лесната загуба на контрол. "Ако не бяха тези недостатъци на конструкцията, Пол Уокър щеше да е жив", обобщава обвинението си Медоу Рейн.

Миналата година дело срещу Porsche заведе и вдовицата на Роджър Родас Кристин. Представители на автомобилния производител не са коментирали новия иск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    1 14 Отговор
    Точно така, съд за германските мошеници и некадърници.

    Коментиран от #5

  • 2 пипалот

    5 2 Отговор
    лека му пръст жалко за актьора беше на върха на кариерата си един от най пробивните екшън звезди да не говорим че ще липсва на екрана и на дамите за тях той бе истинско бижу
  • 3 Dimo

    11 1 Отговор
    А от Порше да ги съдят, за дето са карали със 160 при ограничение 35км/ч. Спомням си че имаше на мястото знак 20 или 30 мили в час.

    В България всеки ден стават катастрофи на места със забранено изпреварване или превишена скорост. Ако всеки тръгне да съди пройзводителите кво ще стане...
  • 4 Димитър

    5 1 Отговор
    Да го осъдим него, че е можел да убие човек със 160? Хайде стига глупости
  • 5 Ярослав Станчев

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Точно в този случай германските мошеници нямат вина.Пол Уокър се е возил в колата,която се е движела със скорост между 130 и 160 км/ч при разрешени 70.Освен това гумите са били на поне 9 години,което за такава кола е престъпление.И какво да направят от Порше в случая?Да му сложат ограничител до 70 км/ч и да сменят гумите с нови ли?Или да му пратят Брандън Хартли да му кара Поршето?
  • 6 стратокастър

    9 0 Отговор
    Жалко за човека ,но опита да се изкопчат някакви пари от порше е още по жалък!
  • 7 пумяри

    8 0 Отговор
    Много жалък и мизерен опит за печалба!
  • 8 Едикой си

    6 1 Отговор
    Тъпи, ш....ни американи. Само знаете да съдите...ама ако ви дам една мотика* да кОпате ще се на.*ерете да ВИ тъпани с тъпани пробити.
    Размазал се със 160км/ч ще съди...овца с овца. Жалък опит да изкара някой лев/долар...
    Дай им само да печатат долари на тия...доларанци...
    Да ходи да се снима в някой порно филм - повече пари ще изкара.
    *Мотика - олицетворение на оръдие на труда (може да бъде компютър; машина; кола; рало; мотика; трактор и др.)
  • 9 тошибиян

    4 1 Отговор
    Медоу Рейн Уокър обвинява Porsche, чe е "икономисала" от системите за сигурност на Carrera GT, които са могли да предотвратят катастрофата или поне да спасят живота на двамата пътници. В иска се посочва още, че от компанията са били наясно с проблемната история на модела, който бил известен с нестабилността си и лесната загуба на контрол. "Ако не бяха тези недостатъци на конструкцията, Пол Уокър щеше да е жив", обобщава обвинението си Медоу Рейн.


    да това е некоя китайска ефтиния дето ше икономисат от системите хаха
  • 10 Bravo

    8 0 Отговор
    Лека му пръст на човека. Но това вече е алчност. Тъпо, богато пишлеме. Аз пък не можах да спра в задръстването и счупих бронята на един отзад. Сега какво? Да взема и аз да осъдя някой, а ?
  • 11 5533333

    3 0 Отговор
    А защо въобще са карали със 160 ??? Що не караха с 60 примерно.... Давай да съдим природата че там са поникнали дървета, как може и пътя да е толкова тесен давай и пътното усъди че са спестили 20-30 метра разширение на пътя че не са го направили с 15 ленти в посока, а в същност като им се кара с такава скорост що не са карали на писта ??? Нима нямат пари да сиго позволят... айде стига с глупости .... тия психясали американци все някой друг им е виновен, а точно пък за това са си виновни тия двамата като не си спазват ограничението така е, вестниците и новините са само със статии за ей такива които си нямат работа и давай газ до ламарината и накрая все някой друг виновен но не и те.... късмет следващия път
  • 12 гост

    0 3 Отговор
    Тук става на въпрос колата да е по-сигурна отколкото е била. Това е суперспортна кола, не е консервна кутия, на каквато прилича след катастрофата. Колата избухва в пламъци веднага след сблъсъка, вие колко коли в 24те часа сте виждали, които да избухват в пламъци след катастрофата, дори и да се премятат като луди.
    Въпросът тук е, че макар и да са се движили с превишена скорост, колата буквално се самозапалва след катастрофата и те изгарят живи. Затова е съдебното дело, не е за пари, не е за ЕСП, тракшън и др. Шофьора е професионален състезател, не е пишлеме с пари.
    Пол е бил много свестен човек и точно пък не е правил всичко за пари, напротив дарявал е много и участва в нискобюджетни филми с минимално заплащане.
    Напълно заслужено е делото, дано да стигнат до адекватно обяснение защо колата избухва, за да спят спокойни близките на загиналите, никъде не се говори за пари.

    Коментиран от #18, #20

  • 13 Гост

    1 1 Отговор
    Това си е част от атаката към наглите автопроизводители, които мислейки само за печалби, вече не произвеждат продукти.
    За щастие има и компании, които произвеждат, а не печатат пари.
    Подкрепям Tesla Motors и всички, които вярват, че света трябва да се промени към по-добро, колкото може по-бързо.
  • 14 аз

    4 0 Отговор
    То ако падне метеорит и утрепе някой кравар,веднага ще заведат дело с/у извънземните,че ги замерят
    Само пример-преди време един приятел се върна от америкаи ми показа риза,на която на етикета пишеше-да не се глади ,докато е облечена.Та на волана на Поршето е трябвало да пурят табелка-не се блъскай със 160 ,че може да се запали
  • 15 асдфгххх

    1 0 Отговор
    Когато се купува кола, тогава се гледа какво има и какво не, а не когато стане белята. Carrera GT не идва със стабилизираща програма и това се знае.

    Освен това, всеизвестен факт е, че колите със средно разположен двигател са много трудни за управление при загуба на сцепление, което може да стане лесно, защото разполага с над 600 к.с.

    В случая колата не е виновна, виновен е шофьора. Доколкото съм запознат, случката беше станала в града, а там си има ограничения на скоростта.

    thx
  • 16 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    VAG групата последните години се изложи доста.Уж най-икономичните коли но който го твърди по добре да си затвори устичката ,че стават смешни лично за Голф 5 дизел от 6 години не ми е давал разход под 5,5 пък съм се казвал на БМВ 330д който гори пак толкова но с много повече мощност
  • 17 бай Иван

    1 1 Отговор
    Разликата е ,че техните адвокати визимат пари само при спечелено дело а нашите изедници ти свалят гащите и после те оставят на кръвожадните хиени! Може и да успее да отмъкне някой лев!
  • 18 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Не оправдавам Порше и не обвинявам никого.Обаче пишеш,че Родас е бил състезател.Е,още по-зле.Защото такъв човек знае какво може такава кола,знае,че шега на пътя не бива,знае,че особено пък в града с хилядите ограничения е още по-опасно.И през април 2013 година Родас катастрофира на състезание.Такъв човек трябва ли да кара така в града с кола която е клас супер кар???Разбирам да е,както пишеш-пишлеме и келешче,а той е опитен шофьор и пак не си дава сметка,че кара опасно.
    Роланд Раценбергер и Айртон Сена да не би да бяха новобранци?Ама знаеш какво стана с тях,предполагам.Шумахер също е пример,до какво води безразсъдното поведение.
    Жалко за младите хора,загинали по пътищата.Но когато и хора като Уокър и Родас дават лош пример е още по-жалко.Мир на праха им.Карайте внимателно и по-леко с десния крак,защото не сме сами на пътя.После и да съдиш и да не съдиш,все тая.Няма връщане назад.
  • 19 PlimP

    2 0 Отговор
    на малката гад баща й сигурно се върти в гроба, да вадиш пари от смъртта на баща си, още повече, като се е размазал с колата си, щото му е скимнала да се прави на Фитипалди
  • 20 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    По-тъп пост не бях чел скоро. Защо сравняваш шосеен автомобил с такъв от пистов шампионат. Второ на състезанията за издържливост няма дървета покрай бордюрите. Трето, не са един и два случаите със запалени автомобили след сблъсък дори на писта. На мен ми идва друго на ум(само предположение). Ако някой конкурент на Порше е надушил кръв и опитва да забие още един удар под кръста на ВАГ в този момент? Ако щерка му на Уокър е водена за носа с пари от конкуренцията. Едно такова дело дори да не успее, ще нанесе доста голяма щета по авторитета на Порше, имайки предвид колко фенове има Пол...
  • 21 Антон

    1 2 Отговор
    А,бе пич твоят пост е тъп!Не на номер 12.Ти виждал ли си сблъсъци на други коли с такава скорост.Примерно Мерцедес,Нисан GTR,Ферари и др.Това са скъпи супер кари и трябва да те опазят до няква степен,Толкова размазани коли от изброените по-горе няма.Че и дори с по-голяма скорост на сблъсак.Поршето е като Кен на бира Арияна.Пишеш глупости да се чешеш.Ти виждаш ли елемент от твоето любимо Порше,защото аз не.
  • 22 гост

    1 1 Отговор
    Всичко е безсмислено след като са си отишли хората, но не допускате ли, че дъщеря му иска да излезе истината на яве? Защото това не е първи инцидент на опитни хора с такава кола, това не означава, че те са балъци, а че може да има проблем в самата кола или поне да се разследва защо така се е получило. Вие имате ли представа суперспортна кола каква огромна разлика прави като поведение на пътя и скорости с които може да премине по един участък. За обикновена кола лимита е 70км/ч, но суперспортната може да премине с 170км/ч. Нормалната кола спира за 60м, тази за 30м. Много катастрофи има с над 200, та дори и 300км/ч, въргалят се и се удрят в дървета, но такова нещо веднага да гръмне е много съмнително и поставя конструкцията под въпрос.
    Ако роднините ви изгорят като факли, живи, и никой не ви дава смислено обяснение защо това се е случило вие ще спите ли спокойно, без да направите нищо. Ако след година друг като се запали и изгори, а Порше е можело да отстрани причината с акция, как ще се чувствате, че не сте предприели нищо. Нека си го разследват и да се изкажат вещи лица, ако няма причина, значи ще оправдаят производителя. Представете си да има непресметнат дефект и при страничен удар да е силно запалима и с подмяна на резервуара да се отстранява този проблем? Защо все за пари и момичето обиждате, загубило е баща си все пак.
  • 23 Gosho Vectrata

    1 0 Отговор
    Лека му пръст на Пол Уокър. Вероятно дъщеря му иска да научи истината за трагедията, случила се с нейния баща. Аз обаче подкрепям напълно коментара на колегата Ярослав Станчев. Най-важното е да се кара внимателно и да се борави по-леко с десния крак, защото човешкия живот и здраве нямат цена.
  • 24 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор
    За всички които търсят под вола теле:

    Какво повече да се каже.Има знак за ограничение 15 мили/ч,което е около 30 км/ч.А Родас е карал с над 100 мили/ч,което е над 160 км/ч.При катастрофата колата се удря в бордюр,после в дърво,после в стълб и накрая пак в дърво,къса се на две,което е видно на едната снимка.Е какво повече да коментираме???Какви системи,какви проблеми,какъв късмет???Чудо им е трябвало.Ама чудеса стават само във филмите и в приказките,в живота не стават.
  • 25 Иван

    1 0 Отговор
    Поклон пред Пол Уокър, но този иск е абсолютно абсурден. Ако следваме логиката на това дело, аз ще съдя НАСА! Обвинявам ги, чe са "икономисали" от системите за сигурност на совалката "Колумбия", които са могли да предотвратят катастрофата или поне да спасят живота на седемте пътници. В иска ми, се посочва още, че от организацията са били наясно с проблемната история на модела, който бил известен с крехкостта на топлинния си щит. "Ако не беше този недостатък на конструкцията, екипажът щеше да е жив"
  • 26 стратокастър

    2 2 Отговор
    Искът е абсурден но ако не беше той ,кой би си спомнил нещо за това момиче?
  • 27 Кобрата

    3 0 Отговор
    Каква вина имат от Porsche в случая? На мястото след като е имало ограничение, вината е тяхна, че са се подавали толкова, все пак улицата не им е снимачната площадка на "Бързи и яростни", че да се мислят за царе на пътя. То си има една поговорка, която си е вярна и гласи:
    - Който кара бързо, после го носят бавно!
    А най-лошата комбинация за един шофьор е "тежък крак" и "лека глава".
    Хем не могат да карат като хората, хем пък си купуват мощни коли, като усещаш, че си зелендак вземи си една Лада 65 коня и това е. Добре, че поне не пострадаха невинни хора заради неразумните им действия.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гост

    0 0 Отговор
    До коментар #8: това, че американците си знаят правата не означава, че са тъпи признавам, че този случай е абсурден, но мисли от гледната точка на потърпевш, а не на сииирджия. А относно мотиката работи един ден като американски каубой укроти 200 кила теле с голи ръце пък тогава говори против другите!

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    0 1 Отговор
    До коментар #28:
    ПОДОБНО!
  • 31 Некой

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Да си търсиш правата .... дали имам право да те боцна на задна....... нищо , че е забранено със закон. Ти как мислиш Умнико. Както виждаш от 15 до 100 има някаква разлика от 6 пъти . Ако има някакво ограничено количество мозък ще се досетиш за какво ти говоря. Ако пък не се сещаш много поздрави на роднините ти.
  • 32 balboa

    2 0 Отговор
    кво толкова се пените като сапуни,жената е в правото си а вие с робското си мислене се кланяте на някакви компании,ламарини и целувате задниците на руските крадльовци
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    До коментар #31 от " Некой"
    Мисля, че този с ограниченото количество мозък си точно ти, защото явно не виждаш, че съм написал, че конкретно този случай е абсурден