Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 12:25 51 728 20

Porsche отговори на дъщерята на Пол Уокър

  • пол уокър-
  • porsche-
  • carrera gt-
  • бързи и яростни-
  • катастрофа-
  • медоу рейн уокър

"Както неведнъж сме заявявали, всяка травма, свързана с автомобил Porsche, е трагедия за нас. Въпреки това сме убедени, а и официалният доклад по случая недвусмислено показва, че катастрофата (в която загина Пол Уокър) е резултат от невнимателно шофиране и превишена скорост", гласи изявление на представител на германския производител пред Entertainment Weekly. По този начин немците отговарят на обвиненията, повдигнати от дъщерята на актьора.

Медоу Рейн Уокър заведе съдебен иск, в който настоява, че смъртта на баща й е следствие от конструктивни недостатъци на фаталното Porsche Carrera GT. Според ищцата немската суперкола имала проблеми със стабилизиращата система и не било изключено Пол Уокър да е загинал от травмите вследствие на слабия силов скелет на купето. В иска се твърди също, че при предварителното обтягане предпазният колан е счупил ребро на актьора и не му е позволил да излезе от автомобила преди избухването на пожара.

Пол Уокър изгоря жив в Porsche Carrera GT след катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита на 30 ноември 2013 г. Според експертизата автомобилът, управляван от Роджър Родас, се е ударил в бордюр, дърво, електрически стълб и след завъртане на 180 градуса се е разполовил в друго дърво, след което е пламнал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    16 1 Отговор
    Ще съди Порше,да иди са гръмни !
    Не са виновни Порше !
    Виновни са всички тия кавали де седяха отстрани и снимаха с телефоните си тая сензация докато той изгаряше вътре жив !
    А не се притекоха на помощ,няма значение дали да го извадят или да пробват да потушат пожара !
  • 2 Бързи и яростни

    11 0 Отговор
    Трябва да си бърз и яростен, за да си позволиш да караш със 100 мили в час при ограничение 15. Някой хора научават по трудния начин, че животът не е кино.
  • 3 Nqmafaidaotnas

    5 3 Отговор
    E.asi kolko mn si tursqt pravata horata v chujbina zemislete se kolko sa napred s materiala.Nie tuk navejdame glava dori i da ne sme vinovni.....
  • 4 Кобрата

    6 2 Отговор
    В случая от Porsche са "прави'', пък и тази пикла няма как да знае какво се е случило с колана при условие, че не го е видяла с очите си това нещо.
  • 5 гост

    4 1 Отговор
    пак казвам мислете от гледната точка на потърпевш а не на сиирджия!
  • 6 ланс

    3 1 Отговор
    ot porshe kakto i ot vsichki drugi proizvoditeli na avtomobili sa vinovni za tova che pozvolqvat na putq da ima koli koito mogat da se dvijat sas skorostta nujna na samolet da izleti vkara li se ugranichenie za proizvoditelite na seriini avtomobili da ne moje tehnite modeli da nadhvurlqt maksimalnata skorost na magistrala nqma da gi ima tezi deto gi vijdame po put za moreto deto ni nastigat a vse edno se razminavame na opaki s tqh

    Коментиран от #9, #12

  • 7 1598

    5 0 Отговор
    Човече никой не те кара да караш с 300км,всяка кола може да се кара и с 50км.
  • 8 Бай Кор

    7 0 Отговор
    Американците са нация, която се съди по повод и без. За най-малкото действие рискуваш да отнесеш дълги съдебни заседания и дискусии, а накрая и да се "поздравиш" с глоба или по-тежка присъда. Още повече, че самият стил на живот в Америка-та е хазартен - завеждаш дело, има висок залог, но ако нещата потръгнат, парите ще завалят от небето!

    Момичето си е премислило действията, консултирало се е с адвокати, така че има резон в направеното, щом е допуснато и от съдия.

    Порше имаха един период през 70-те, в който бяха известни като производител на автомобили за самоубийци - катастрофите с Порше бяха така чести, че даже са обмисляли да ги забранят.
  • 9 dhcp

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ланс":

    И кво прайш като ти потрябва мощ и скорост за да избегнеш застрашителна ситуация? Хващаш се за палците?

    Па че порше били опасни... Всеки знае за какво е създадено порше. Щом си го е купил е наясно как се кара и как не се кара с порше! Жалко за заминалите си животи.

    Коментиран от #17

  • 10 Дошо

    1 2 Отговор
    Как да не са?Още много преди инцидента от централата в германия уведомяват всичките си представители в Щатите, че този модел има проблеми със стабилността и управлението.На германските боклуци все друг им е виновен.

    Коментиран от #19

  • 11 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор
    Е,уведомили са,но никой не се е съобразил с това.А Нисан уведомиха ли публиката на Нюрбургринг за летящи ЖиТиАри?Цъ,нали???И ко стана??Житиера фръкна,заби се в публиката,уби 1 и рани 10 човека,нали?И ся ко прайм,а Дошо???
    Мълчим естествено,защото става въпрос за флаинг жапан пауа,нали така???
  • 12 Nasulov

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ланс":

    Още на времето(през 90те,ако не се лъжа)в Германия всички производители се разбират да наложат електронно ограничение на скоростта на автомобилите,които произвеждат.И то е 250км в час.Само от Щутгарт не се съгласяват и колите им си развиват,колкото могат.
  • 13 WarInside

    2 0 Отговор
    Загина по стъшия начин като Героги Тевзедзе тоест като си даде личният автомобил на друг да го управлява.Лека им пръст и на двамата.
  • 14 Бхд БхД

    1 5 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ от Порше не отричат ,че имат проблем с колата.За смъртта на Уокър са виновни най-напред водача а след това Порше не може такава супер кола да се запали и да се пръсне толкова след удар с 130-150км/ч .Поклон пред Уокър
  • 15 шофьорът

    2 0 Отговор
    Проблема в колата ли е или на този зад волана. Каквото и да караш надвишиш ли възможностите си се случва не поправимото.
  • 16 Спиро

    7 1 Отговор
    Ами да, направо си е 3в 1 това Порше.
    Конструктивен дефект, инженерно недоглеждане, и на всичкото отгоре и понеделнишка сглобка.Това коя да е друга кола ако 'фанеш, нема нищо да ѝ стане при (цитирам) "...се е ударил в бордюр, дърво, електрически стълб и след завъртане на 180 градуса се е разполовил в друго дърво, след което е пламнал."
    Ама може ли такова нещо? Кротко си караше човечеца с 40 и ей така изведнъж, заради тая проклета стабилизираща система - виж тя 'ква стана?? Ум да ти зайде направо.
    Без значение дали си Пол Уокър или Михаел Шумахер (извинявам се, че намесвам името му тук) - законите на физиката са едни и същи. Да бе мирно седяло .....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Авдокатин с практика

    6 1 Отговор
    Не е виновен шофьора. Групово са се наговорили и са му се нахвърлили бордюр, дърво, стълб и още едно дърво е дотичало за да го довърши ... И причината е в тия от Порше ...
  • 19 Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дошо":

    Евала братле! Аман от зомбирани разбирачи от " немско качество" . Имаше преди година-две класация на най некачествени стоки. Първенството държаха германските стоки (!), Турските, помня бяха 7- ми!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.