Last news in Fakti

29 Януари, 2016 07:15 3 489 7

Най-красивият прототип е Mazda RX-Vision

Представения през изминалата година прототип подсказващ завръщането на ванкеловия двигател RX-Vision спечели престижното отличие на 31-вото издание на Festival Automobile International в Париж. Той е посветен на дългата история на спортните автомобили включващи в името си RX с предно разположен агрегат и задно предаване, като най-известните примери са красивото купе RX7 и четиривратата RX8.

Това не е първото отличие за годината на дизайнерското подразделение на компанията. През септември те спечелват три отличия на Automotive Brand Contest, между които е и престижното Team of the Year или отбор на годината. Това е наистина една добра година за японската марка, като прибавим и разкриването на любимеца на милиони - дългоочакваната MX-5.

Конкурентите на RX-Vision в борбата за титлата са били английското купе - Bentley EXP 10 Speed 6, френския кабрио хечбек Peugeot Fractal и немското Porsche Mission E, което може би е най-силния конкурент според нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    1 0 Отговор
    Маздата определено е по-елегантна от Поршето.
  • 2 111

    0 0 Отговор
    Поршето е хиляда пъти по-красиво. С по-хубава и по-спортна визия. Пълен звяр !

    Коментиран от #3

  • 3 Йордан дан дан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Порша са го объркали отпред - това повече прилича на задницс.
  • 4 113

    0 0 Отговор
    Да му сложат един въртящ стол вътре и едно цк ключе да обръща поляритета и да върви и в двете посоки.
  • 5 Сирхим

    0 0 Отговор
    Аз съм за Mission E
  • 6 бам бам

    0 0 Отговор
    какво порше това си е чисто алуди R8 отпред
  • 7 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Всичките коли са яки.Не можем да искаме по-красив дизайн!
    Къде е бе ен ве бе?