Last news in Fakti

11 Април, 2016 01:00 10 821 8

Новото Volvo XC90 краде гориво от други коли?

  • volvo xc90 t8

Един от най-мощните автомобили произвеждани до сега от шведския производител Volvo - XC90 T8 впрягащ 400 конски сили ни показа много интересна и оригинална идея за зареждане. Разработката на "краденето" на ток идва от иновационния архитект Боб Партингтън и представлява хидравлична система, която се активира от преминаването на автомобили върху нея и задвижва електрически двигател, който произвежда ток. Той от своя страна зарежда батериите на хибридната установка на автомобила. За да има хумористичен елемент след преминаването над системата голям екран благодари на автомобилите на другите производители заредили XC90. С появата си на пазара новото поколение на най-големия SUV на компанията показа редица нови технологични решения и отличителен дизайн, които доведоха до отлични продажби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 2 Отговор
    Какво ново измислят немците, май нищо от много години насам!
    Освен нов четиритактов двигател в началото на новата ера на ел.колите!
  • 2 Morgoth

    0 1 Отговор
    Като реклама е готино, като практическа стойност е нула. Представям си волвотата наредени на опашка за нещо даващо по-малко ток и от слънчева батерия.
    От Тесла вече планират да инсталират зарядни със слънчеви батерии на клиентите си, които през деня пълнят собствената си батерия, а през нощта прехвърля енергията в колата.
    Европейските марки ще трябва доста да се понапънат за да ги настигнат.
  • 3 Емии

    0 0 Отговор
    това не са ги измислили волво. миналата година имаше статия за такава разработка на пътя.
  • 4 mediator37

    0 2 Отговор
    А другите да благодарят на Волво за разбитите амортисьори и "приятното" друсане в купето.
  • 5 киро

    0 0 Отговор
    От кога Волво се изживяват като паразит !?
  • 6 браво

    0 0 Отговор
    добра идея за собствениците на бензиностанции.може спокойно да се направи подобна инсталация пред всяка една и да зарежда колонките от които да се зареждат ел автомобилите или хибридите.
  • 7 Те така те

    0 0 Отговор
    Като чете човек коментарите ви,му става ясно що сме най-нещастния и беден народ в Европа. Негативизмът убива, уважаеми сънародници.Доказано е-докарва болести. Какво объркано има в гените на тоя народ? И Г**под не знае.
  • 8 Пешеходец

    0 0 Отговор
    Коня май е сменил пасището а?