Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 11:54 34 073 12

Проблем за наследника на военния УАЗ

  • iveco-
  • lmv m65-
  • уаз-
  • 3151-
  • камаз-
  • рысь

 

Само преди месец руското министерство на отбраната е взе решение да се откаже от услугите на ветерана УАЗ-3151. Доводите бяха, че легендарните всъдеходи са вече морално остарели и военните се нуждаят от по-съвременни командирски превозни средства. Така руснаците се спряха на бронирани всъдеходи от IVECO, но сега се оказва, че заради проблем с лицензите този проект може да се провали тотално.
 
Бронираните машини с висока проходимост IVECO LMV M65 трябваше да се сглобяват в завода КАМАЗ. Продукцията щеше да слиза от конвейерите под името Рысь и даже бяха сглобени десет пилотни бройки. Проблемът възникнал не заради качеството на всъдеходите, а заради това, че двигателите са американско производство, а специалната керамична бронировка - немска.
 
Руското министерство на отбраната няма сключени договори нито с американската, нито с немската страна и на практика няма право да използва всъдехода Рысь в армията. От друга страна висши руски чиновници казаха, че не е редно страната да е зависима от американски резервни части, дори нещата да бъда уредени.
 
На този етап нещата са в застой, но това не означава, че Русия няма да започне да използва всъдеходите IVECO LMV M65 в армията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Велики

    5 0 Отговор
    На кратко: корупция! На полеви тестове, готовия Тигър показа превъзходство над Ивекото. По-проходим, по-евтин, родно производство, и защитеността му е на същото ниво! Или руснаците специално искат да го клонират този джип, защото има някакви елементи, които не са критично важни, но самите те, не са се научили да ги произвеждат, или просто чиста корупция!
  • 2 кирил

    3 0 Отговор
    слагайте двигател от камаз и тва нешто не мое го сапреш
  • 3 fatmaka

    3 3 Отговор
    от УАЗ по-добро нема, тия Тигри, Рисове и тем подобни да си ги заврът в ...............
  • 4 Чакалов

    6 1 Отговор
    -много правилно-няма да са зависими от техните врагове и то в военно отношение-как французите продадоха на Аржентинците ракети "Eczossete" и в Фолкландската война на 10 едвам 2-3 ракети се взривяваха-е,някой да иска гумен нож....?!?
  • 5 руснака

    6 1 Отговор
    хахахаххаха! Евала на "автора"!!! цялата статия е дословен превод на руска статия по темата от преви 1,5 - 2 месеца!!!
  • 6 СССР

    3 3 Отговор
    какви са тия глупости и това ли доживях да чуя нашите които имат най ефективната воена техника в света и то без аналог на някои модели от тях и до ден днешен ще се кланят на тия жабари и янки за техните скъпи боклуци които са направени единствено и само за пари а до колко са ефективни в боя е под въпрос и къде е тигъра истинския наследник на легендарния уаз който служи толкова години и продължава да го прави от куде се пръкна тоя италияно американски кенеф с извинение
  • 7 Иван Цветанов

    1 2 Отговор
    Че нали именно американците дадоха УАЗ-ките на русначетата? Какъв им е проблема и сега да се спазарят?
  • 8 memphis

    2 2 Отговор
    Чета глупостите на тези фатмаци,руснаци и Се СЕ РЕта и се чудя
    как изглеждат тези хора,с ръждясалите мозъци,със заблуденото съзнание.За каква техника,за какви пет лева говорите?Вичко съветско е имитация на прототипи/след 2та св.война/ или откраднати технологии.Днес Русия е източник на природни суровини,което никак не е малко и осигурява охолен живот на олигарсите.
  • 9 руснака

    2 0 Отговор
    ха! Това ви е проблема на българите - не стига че сами живеете с манталитет от преди 25 години, вие си мислете че и целия свят стои на едно мястото
  • 10 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    До № 9
    Хей,РУСНАК КАКВО ДА ПРАВИМ,КАТО СМЕ СИ ГЛЪМАВИ,А СЕ ПРАВИМ
    НА КВАЛИФИЦИРАНИ.Добре,че има младо поколение тук,таме по света което да напомня за БЪЛГАРИЯ,че и Ние съществуваме и че
    макар на последно място ни има.
  • 11 заядливко

    0 0 Отговор
    "...виСши руски чиновници..."
  • 12 който и да е

    0 0 Отговор
    След първата война в Ирак /"Пустинна буря"/ "братята" хамериканци ни подариха няколко десетки джипа Шевролет.Но всички бяха от ветеран нагоре и с дефекти./Просто не им се харчеха пари за транспорт обратно./Аз работех тогава в една фирма която пройзвеждаше руски МТЛБ и самоходни гаубици САУ-122,която сега не съществува,по разбираеми причини./Та тогава докараха един от тези джипове за някакъв ремонт на дефиренциал.С бг полковника беше и един USA майор,който като видя машините каза -прекрасни машини в пустинята съм ги виждал спрели само от пряко попадиние. Та така за руските таратайки,които тогава ни докарваха пари ,които ББ и ЦвЦв немогат да си ги представят като цифра поне.