Last news in Fakti

16 Февруари, 2010 12:46 1 444 2

Bohmerland - триместен мотоциклет

  • bohmerland

В периода преди Втората световна война автомобилите са били недостъпен лукс за средностатистическото семейство, тогава мотоциклетите с кош са често срещан транспорт за тях. Предприемчивият чешки инженер Albin Liebisch предприе различна философия, създавайки три, че дори и четири местен мотор продаван в Германия, под името Böhmerland. Langtouren - 1973г. /на снимката/ е три местен туристически модел с две скоростни кутии, втората изисква пътникът да смени скоростите. Летите джанти също са били новост за мотоциклетите тогава.

Дългият 1937 Böhmerland Langtouren е с 603cc едноцилиндров двигател, две предавателни кутии, два резервоара /и двата в задната част на мотора, от двете му страни/ и много дълго междуосие, мисля че трябва да се спомене, че поведението на пътя на мотоциклет с дълго междуосие е далеч по - предвидимо и по - добро от това на мотор с кош.

Превозното средство на снимката ще мине под чука на Bonhams на 27 февруари с предполагаема продажна цена от 35 000 до 45 000GBP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stoqn

    3 0 Отговор
    egati groznoto i stranno ;(
  • 2 Ivo

    2 0 Отговор
    Представям си трима човека как ще балансират в завой...