Last news in Fakti

24 Февруари, 2010 11:01 672 0

Няма да разсрочват агрокредити

  • агрокредити-
  • д-р мирослав найденов-
  • "земеделие"-
  • "агра"

От 2010 г. не могат да бъдат разсрочвани кредитите на земеделските производители, защото се смята за държавна помощ, а такава не е одобрена от ЕК. Това заяви вчера изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева, която присъства на откриването на Международното селскостопанско изложение „Агра“ в Пловдив. Земеделието може да бъде алтернативна заетост при ежедневно нарастващата безработица в страната, обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Той съобщи, че Главна дирекция «Конкурентност» на ЕК е поискала допълнителна информация за ценообразуването на заменените земи и гори от Държавния горски фонд. От комисията са обявили, че случаят за тях е прецедент и не са имали подобен казус с друга държава членка. Допълнителната информация трябва да бъде предадена преди крайния срок – 24 март. Освен това от ГД «Конкурентност» искат и допълнителна информация за процедурите при промяната на предназначението на имотите.

До месец ще бъде готова наредбата за директна продажба на мляко, увери още Найденов. Той припомни, че земеделците в България са били в правото си да осъществяват директни продажби на мляко, но на практика не са могли да се възползват от него заради липсата на въпросната наредба.

Земеделският министър откри Международното селскостопанско изложение "Агра" в Пловдив

В най-престижния аграрен форум в Югоизточна Европа "Агра" участват 450 фирми от 26 държави, от които 280 български и 81 чуждестранни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА