5 Май, 2020 15:51 3 907 16

focus2move: Кои коли се продават най-добре в момента

  • автомобили-
  • продажби-
  • европа-
  • коронавирус
focus2move: Кои коли се продават най-добре в момента - 1

Аналитичната агенция focus2move публикува интересна статистика за най-продаваните автомобили от началото на годината в Европа, както и най-добре продаваните нови коли през месец март - точно в началото на пандемията от коронавирус.

Таблицата, която ви показваме по-долу дава представа за броя продажби на даден модел от началото на година и конкретно за март, както и процентен спад спрямо аналогичния период от предходната 2019 година.

Виждат се и позициите в класацията за 2020-а и за 2019-а. Това, което прави впечатление е, че челната тройка не се променя, а от останалите коли в топ 10, само Ford Focus отстъпва позиции.

Любопитен факт е разминаването между двете най-влиятелни аналитични агенции - focus2move и JATO Dynamics, челните десетки на които са доста различни. Победителят обаче е един и същ.

focus2move: Кои коли се продават най-добре в момента


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Miusuka Madoto

    11 28 Отговор
    За нищо на света и никога повече евро-тоалетна!
  • 2 t roc

    13 29 Отговор
    подвеждаща анкета- за тъпаци да си купят клио

    Коментиран от #3

  • 3 чукче

    41 8 Отговор

    До коментар #2 от "t roc":

    а кво да си купят т-рок да си чупят орехи на таблото ли ,тва е колата с най-отвратителен интериор новото клио е класи над дървените табла стил 98 на трок и ткрос
  • 4 Лудогорец8

    14 2 Отговор
    Сега да видим пича с ник ГОСТ какво ще каже по въпроса защото в миналата статия JATO публикуваха, че тесла е на 3то място и той се плюнчеше тука за тази тесларка. Факт, е че някой просто се опитва да пробута тесларката по напред в класации и от там, да им вдига цената на акциите и някой хора просто вярват, че тесла се продава като топъл хляб, а най-лошото, е че даже почват да спорят, ядосват се и всякаш е тяхната фирма. Всеки сам вижда какви коли се движат по улиците в България и Европа така, че няма смисъл от такива анкети лъжливи. Едно време ADAC ги хванаха как лъжат за голф и покрай лъжите печелиха кола на годината няколко поредни години сега е същото някои лъжат и клонят към голф а някои към тесларката, а реално и двете са катастрофа!
  • 5 Кико

    35 10 Отговор
    Абе тоя Голф, ако гледам БГ ни 8, ни 7 виждам по улиците. А новата Корола доста често я срещам. И изобщо тоя Голф на тая цена какво му се радват, има толкова много оферти за същата кола, но на по-ниска цена.

    Коментиран от #6

  • 6 мдда

    8 20 Отговор

    До коментар #5 от "Кико":

    Какво гледаш?? Има много нови фолцвагени в България в последно време.

    Коментиран от #7

  • 7 NEMESIS

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "мдда":

    Последните години все повече се забелязва тенденция да се карат японски и корейски автомобили, очевидно на хората им идва акъла в главата и вече започват да мислят и за джоба си, защото евро-боклуците яко трошат мангизи по сервизите! Очевидно хората ментално прогресират, което е добре!
  • 8 оня с коня

    9 8 Отговор
    Който няма пари за БМВ си купува Голф или Клио.Който пък няма за Порше,си купува БМВ.

    Коментиран от #9

  • 9 един от стадото

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    и да имам пари ще си купя ЛЕКСУС. Харесвам и житиара, но не си падам по шумните коли. Иначе им го слага в точката, кафявата
  • 10 купуват се

    6 3 Отговор
    Съдейки по класацията - евтини малолитражки.

    Коментиран от #11

  • 11 Лудогорец8

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "купуват се":

    Ти какво искаш да се купят само ферарита ли? Можеше и така да е ако имаха хората пари! Ти какво НОВА кола си купи последно?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Ввв

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Лудогорец8":

    Не разбира се,но тези косачки са силно казано коли,казвам го от личен опит!!!По-добре вземи нещо на 3-4 години,но по-голямо и луксозно,отколкото тези “коли”

    Коментиран от #15

  • 13 купуват се

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Лудогорец8":

    Магарешка - същата ,като твоята.

    Коментиран от #14

  • 14 Лудогорец8

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "купуват се":

    Еми да и аз карам мазда 3 2018 модел с 2.0 165 коня атмосверен бензин, но това ми е по джоба и това карам. Трябва ли да мисля като теб и да си куоя като твоята макар и била тя бмв 5 от 2000 година?
  • 15 Лудогорец8

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ввв":

    Хайде виж едно клио колко струва ново и после виж да видим дали ще ти стигнат за 6 цилиндрово ауди а6 3 годишно примерно естествено че аудито дори и 3 годишно е по-скъпо от клиото и вече му е изтекла гаранцията. За данъци, застраховки, разход на гориво и подръжка няма да говоря кийто има пари да кара със здраве!

    Коментиран от #16

  • 16 Ввв

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Лудогорец8":

    Объркал си класа пич,не се гледа A6,но виж за A3 или A4 по-става!