Last news in Fakti

28 Февруари, 2011 09:50 1 165 3

Harley-Davidson открива първия си завод извън САЩ

Американската компания Harley-Davidson е на път да открие първия си завод, намиращ се извън пределите на родината и САЩ, като това ще стане въпреки кризата и намалелите продажби на марката.

Целта на новия завод е именно да увеличи продажбите, като неслучайно за негово място е избрана Индия. Първоначално от Harley са смятали да внасят своите мотоциклети в страната, но поради силния интерес и подкрепата на местното правителство, те са взели решение 60% от производството за този пазар да е локализирано.

От Harley-Davidson отвориха първия си магазин в Индия през 2010-та година, като за второто й 6-месечие са продали 250 мотоциклета. Най-евтиният модел, който се продава там е Superflow, като неговата цена е 550 000 рупии, равняващи се на около 12 000 щатски долара.

Мениджърите на Harley-Davidson очакват, че след прехвърлянето на производството в Индия, цената на гореспоменатия модел ще спадне с 40-45%. Тук обаче идва и уловката, която е, че някои от частите ще се произвеждат от местни доставчици. Това ни навежда на мисълта, че качеството няма да е същото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hristo

    3 1 Отговор
    Не е "Superflow", а "Super low"
  • 2 Anonymous.

    1 0 Отговор
    Offff da bqha izbrali primerno Bulgariq ili nqkoq druga d1rjava.Vsi4ki vse Indiq...Evtina rabotna r1ka.
  • 3 Ivan

    4 0 Отговор
    Tochno superflow e !!