Last news in Fakti

2 Май, 2022 11:59 1 546 3

Mini се отказва от механичните трансмисии. Временно или постоянно решение?

  • mini-
  • cooper-
  • countryman-
  • автоматик-
  • механчина трансмисия

До края на производството на настоящото поколение, колите ще се оборудват само с автоматични скорости

Mini се отказва от механичните трансмисии. Временно или постоянно решение? - 1

От няколко месеца Mini усилено показва снимки от тестове на следващото поколение Cooper и Countryman, което подсказва, че скоро двата модела ще са напълно готови и ще ги видим. Докато това се случи, обаче, британският производител реши да продава коли, единствено с автоматични трансмисии и да се откаже от автомобилите с механични такива.

Mini се отказва от механичните трансмисии. Временно или постоянно решение?

Принудителното решение е свързано с липса на части, които не оставят друг избор на марката, освен да премахне версиите с три педала от своето портфолио. Според информация на Autocar, решението е направено, за да „подсигури стабилното производство“ и да задоволи търсенето на автомобилите от марката.

Mini се отказва от механичните трансмисии. Временно или постоянно решение?

Все още няма официална информация от Mini, дали това решение е временно или това е краят на автомобилите с механична трансмисия от марката. Няма да е изненада, ако решението е именно второто, поради ограничения интерес на клиентите към класическите „ръчки“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    9 3 Отговор
    Mini отдавна вече не са мини ‼️
  • 2 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    3 3 Отговор
    Все повече автомобилни производители ползват носталгията у купувачите! Ако БМВ направено в Китай е немско, то Опел направен в Германия по същата логика е френски !
  • 3 Тотьо

    3 0 Отговор
    Тва сигурно го ползват и в медицината,против камъни в бъбреците.