Last news in Fakti

13 Май, 2022 09:24 3 527 4

Наистина ли стар Mercedes 300 SLR се превърна в най-скъпата кола в света?

  • mercedes-benz-
  • 300 slr-
  • sl

Непотвърдена информация сочи, че колата е продадена за 136 милиона евро

Наистина ли стар Mercedes 300 SLR се превърна в най-скъпата кола в света? - 1

През изминалата седмица е извършена сделката за най-скъпата кола в света или поне така сочи информация от екипа на Hagerty UK. Изданието се позовава на няколко свои източници, според които около 6 май, музеят на Mercedes е продал един от само два произведени Mercedes 300 SLR Uhlenhaut. Спортният автомобил е произведен през 1955 година, а информацията около него е силно ограничена.

Наистина ли стар Mercedes 300 SLR се превърна в най-скъпата кола в света?

Класическото купе получава името Uhlenhaut след като тогавашният шеф на тестовия отдел на марката – Рудолф Ухленхаут започва да използва една от състезателните коли като своя служебна. През годините двете коли са пазени в различни съоръжения на Mercedes и мнозина ги смятаха за изключително ценни екземпляри, които ще се продадат за милиони. Изглежда това вече може да се е случило, а новият неизвестен и непотвърден собственик е платил 142 милиона долара за една от колите или около 136 милиона евро.

Наистина ли стар Mercedes 300 SLR се превърна в най-скъпата кола в света?

Според информацията, новият собственик е трябвало да покрива различни условия, за да се сдобие с колата. Освен да гарантира за нейното сигурно бъдеще, той е трябвало да потвърди, че няма да я продаде за бърза печалба. Ако наистина Mercedes-ът е продаден за 142 милиона долара, то това надвишава два пъти цената на втората най-скъпа кола в света – Ferrari 250GTO, което бе продадено през 2018.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Das reih

    1 9 Отговор
    Хахаха.... Те БМВ 507 ройдстър притежание на Елвис Пресли оцениха на 2 000 000, та за тази кой ще даде 136 000 000. Тия трябва да си сверят часовниците.... :D :X :D

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Driver

    4 0 Отговор
    Това е много по-рядко и ексклузивно от 507. Има само две в света, като другото се пази от Мерцедес. А БМВ-то са смятали са да го продават в хиляди бройки в САЩ, но се оказало твърде скъпо и поради тази причина са успели да продадат само 252.