Last news in Fakti

20 Август, 2013 11:26 4 021 6

BMW също отваря фабрика в Мексико

  • bmw-
  • audi-
  • mercedes-benz

Евтината работна ръка и ниските производствени разходи в Мексико привличат все повече автопроизводители. След Audi и Mercedes-Benz BMW може да стане поредната немска компания, която възнамерява да започне сглобяването на свои модели в северноамериканската държава.

Баварците вече водят преговори с мексиканското правителство за бъдещия завод, твърди Automotive News. Според слуховете в него ще се произвежда BMW 3er.

Ключов фактор за съдбата на фабриката ще бъде споразумение за свободна търговия между САЩ и Европа, което би гарантирало на BMW "гъвкавост и свободен капитал" за инвестиции в нов завод в Северна Америка.

Audi вече строи фабрика в Мексико, а Mercedes-Benz обяви, че ще произвежда CLA-Class в тамошния завод на Nissan. Honda и Mazda също имат подобни планове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 0 Отговор
    Мексиканците са евтина работна ръка, но са и слабо квалифицирана и мърлява работна ръка. На Фолксвагени произвеждани в Мексико съм виждал вакумните маркучета да минават върху двигателя, където от температурата изгарят и колата не върви, незавити болтове и на амигото не му пука. Важното е мексиканската музика да е да дупка и да има студена бира "Корона".
  • 2 Благовест Стефанов

    0 0 Отговор
    Вярно е! Мексиканските VW са с много ниско качество. Затова в САЩ ги карат предимно мексиканци и българи.
  • 3 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Изнасянето на заводи (независимо автомобилни или не) извън Европа значи няколко неща:

    1 - Липса на работодатели
    2 - Съкращение на европейци работещи в настоящите заводи
    3 - Промишлен шпионаж от новите работодатели в чуждите държави,следователно развитие на тяхно производство с крадени технологии както става в Китай в момента
    4 - Затъване все повече на ЕС поради ниското производство (автомобилния бранш е най-големия работодател и заема значително място при формирането на БВП на Европа)
    5 - По-ниско качество на продукта

    В момента България е част от ЕС, затова трябва да купуваме стока произведена тук, а не извън него, за да може по този начин да стимулираме икономиката тъй като сме едно голямо семейство за добро или зло. Това важи и за другите държави, трябва солидарност, трябва да се върнат всички заводи обратно в Европа, трябва хората да имат работа, за да може съюза да върви напред, а не да се превръща в потребител и консуматор какъвто е сащ (нарочно е с малки букви). БМВ можеха да направят завод в България, нищо не им пречи както и Мерцедес и др. фирми! Вижте Япония вижте Южна Корея, може да не съм фен на колите им или поне не голям, но не крия това, че и двата народа се държат като един голям екип и едно голямо семейство и са стъпили здраво на педалите и вървят напред! Или всички вие които четете или евентуално ще ми сложите минус, искате да станете лизачи и ку*ки на китайци,мексиканци и индийци и всякаква треторазрядна сган. Спомнете си какво беше
  • 4 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖЕНИЕ: - Спомнете си какво беше Европа, какво даде Европа на света всички най-значими изобретения в човешката история, всичко значимо свързано с култура и т.н. А сега е една сянка на себе си пълна с отрепки от третия свят и т.н. Жалко... а можеше да е иначе, но това зависи от хората живеещи на континента дали ще го позволим или ще се изправим гордо на крака както едно време!
  • 5 Easy ryder

    0 1 Отговор
    БМВ и без това дефектират често сега в Мексико съвсем ще скапят нещата.
  • 6 bad4o

    0 0 Отговор
    Момчета и момичета, защо коментирате без да сте прочели от кога БМВ сглобват модели в Мексико и извън Германия, както и в Калининград, Русия!!!
    Ето линк за непросветените БМВ фенове и хейтъри: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series