Last news in Fakti

2 Март, 2023 12:52 3 985 3

Продават “чисто ново” 20-годишно Ferrari Enzo

  • ferrari-
  • enzo-
  • търг-
  • аукцион

Колата все още е с предпазното фолио

Продават “чисто ново” 20-годишно Ferrari Enzo - 1

Ferrari Enzo слезе от производство през 2003 година и от тогава е невъзможно да се закупи подобен чисто нов автомобил, поне не и от Ferrari. Сега на вторичния пазар се появи интересна обява за една от последните произведени коли, която е в изцяло фабрично състояние и е изминала едва 227 километра през целия си 20-годишен живот.

Продават “чисто ново” 20-годишно Ferrari Enzo

Сивото Enzo, което виждате на снимките е продадено в Канада, но след това заминава в Япония, където така и не е регистрирано. По-голямата част от пробега е навъртян от тестовете на Ferrari, преди доставката на колата. Не е ясна точната причина за оставянето на колата без регистрация, но вероятно първият ѝ собственик е взел колата с чисто инвестиционна цел.

Продават “чисто ново” 20-годишно Ferrari Enzo

Състоянието не колата е същото, като това в което е излязла от завода през 2003 година, включително и с предпазното фолио около праговете, бутоните, педалите, стелките и други части на колата, включително и ключа. Интересен е и цветът, който се различава от познатото ни червено и носи името Argento Nurburgring 101/C. Според информацията, това е единствената кола с този цвят на екстериора и интериора.

Продават “чисто ново” 20-годишно Ferrari Enzo

Под капака работи 6.0-литров бензинов V12 с мощност от 660 конски сили, които се предават към задните гуми. Трансмисията е автоматизирана механична в стил Formula 1. Колата ще бъде продадена на търг между 15 и 17 март, а очакванията са цената ѝ да достигне нови рекорди.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    ЗАБРАНАТА на ЕС за ДВГ може ДА се ПРОВАЛИ
    ИНТЕРНЕТ и КАЛДАТА БГ
  • 2 Купувам

    8 1 Отговор
    я веднага
  • 3 тоз

    1 0 Отговор
    Има една българска приказка : ако е гарга да е рошава ,ако е Ferrari да е червено.