Last news in Fakti

16 Август, 2023 13:00 2 302 2

Mahindra показа футуристичен всъдеход със задвижване от VW

  • mahindra-
  • volkswagen-
  • vw-
  • всъдеход

Thar.e все още е на ниво концепт

Mahindra показа футуристичен всъдеход със задвижване от VW - 1

Mahindra представи интересен електромобил с името Thar.e. Футуристичният всъдеход е направен с акцент за преживяванията извън пътя и въпреки, че към момента все още е на ниво концепт, то компанията обещава да видим и серийна версия с подобен стайлинг. Thar.e е замислен като издръжлив „джип“ с квадратни форми, които изглеждат доста агресивно, но може би не са оптимални за аеродинамиката.

Предната част на всъдехода има квадратни LED фарове, както и нещо, което изглежда като стоманена предна броня. Арките на калниците изглежда продължават от този материал и както отпред, така и отзад са с доста неправилни форми. Под вратите са добавени и предпазни елементи, които вероятно ще са доста полезни извън пътя.

Благодарение на големите гуми за за офроуд и окачването Thar.e разполага с 300 мм пътен просвет. Предните и задните надвеси също са сведени до минимум. В задната част се намират квадратни LED задни светлини и броня, много подобна на тази отпред. Mahindra твърди, че автомобилът ще има най-добрите в класа си ъгъл на приближаване, ъгъл на потегляне и възможности за преминаване през вода.

Подробности за задвижването на офроудъра все още не са известни, но Autocar India предполага, че за разлика от другите базирани на INGLO автомобили на Mahindra, които използват батерии и електрически двигатели от BYD, Thor.e може да има двигатели от VW с мощност до 107 к.с. и 135 нютон метра отпред, както и 282 к.с. и 535 нютон метра на задния мост. Thor.e може да се предлага с батерии с капацитет 60 kWh и 80 kWh.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 80 kW батерия???

    5 0 Отговор
    Демек стига за 250км??? Това някаква шега ли е?
  • 2 Драйвър

    4 0 Отговор
    Непонятно ми е как вече на това да направиш едно превозно средство квадратно, му казват "футуристичен дизайн"?
    По тази логика Волво 740 комби и Scion Xb са едни от най-футуристичните коли, създавани някога.