Last news in Fakti

18 Август, 2023 12:06 2 287 4

Hyundai инвестира 175 млн. евро в производството на новото Santa Fe

  • hyundai-
  • santa fe-
  • производство-
  • инвестиция

Кросоувърът ще се качи на поточната линия през тази година

Hyundai инвестира 175 млн. евро в производството на новото Santa Fe - 1

Hyundai обяви плановете си да инвестира 290 млн. долара (267 милиона евро) в завода в Монтгомъри, Алабама. По-голямата част от средствата ще отидат за подготовката на завода за производството на Santa Fe 2024, който беше напълно представен миналата седмица. Hyundai не навлиза в много подробности, но около 190 милиона долара (175 милиона евро) ще бъдат използвани за модернизиране на оборудването и поточната линия. След това кросоувърът ще бъде пуснат в производство по-късно тази година.

Останалите 100 млн. долара (92 милиона евро) ще бъдат използвани за поддържане на текущото производство на Tucson и Santa Cruz. Макар че автомобилният производител не дава подробности, Hyundai работи по фейслифт на Tucson, а скоро след това можем да очакваме и обновения Santa Cruz.

Hyundai Santa Fe 2024 ще бъде оборудван с 2.5-литрови бензинови двигатели (194 и 281 к.с.), стандартни и plug-in хибриди с мощност съответно 230 конски сили и 265 конски сили. Все още няма информация за дизел.Най-мощният вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди и развива 210 км/ч, като изразходва средно 9.1 л/100 км. Хибридът с 230 конски сили е забележимо по-икономичен - 6.5 л/100 км в комбиниран цикъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    3 1 Отговор
    толкова милиони за да изглежда като ТИР отзаде

    Коментиран от #4

  • 2 Милен

    1 0 Отговор
    Това като гледам е статия отнасяща се за САЩ...това нас в Европа, какво ни интересува?...
  • 3 ГРОЗЕН САНДЪК

    1 0 Отговор
    Това Санта Фе е пълен провал за корейците. Съмнявам се дали ще направи добри продажби в САЩ. За Европа да не говорим. Новият Ланд Крузер на Тойота например е много по-добър както по дизайн,така и по техническите си характеристики.
  • 4 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ:

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    С този кашон дизайнерите на Хюндай напълно се изложиха.