15 Октомври, 2024 10:05 451 2

Alpine разкри повече подробности за водородния си суперкар

  • alpine-
  • суперкар-
  • alpenglow-
  • hy6

Alpenglow Hy6 използва 3.5-литров двигател

Alpine разкри повече подробности за водородния си суперкар - 1

Alpine, подразделението на Renault за наточени автомобили, представи Alpenglow Hy6 - концептуален суперавтомобил, задвижван с водород. Alpenglow Hy6 се задвижва от нов 3,5-литров V-6 двигател, който е специално проектиран да работи с водород. Този двигател осигурява впечатляващите 730 конски сили и 770 Нм въртящ момент, демонстрирайки потенциала на водорода като източник на гориво за високопроизводителни автомобили.

Alpine разкри повече подробности за водородния си суперкар

Водородът се съхранява в три резервоара - два, монтирани в калниците, и един зад таблото. Тази иновативна система за съхранение осигурява безопасно и ефективно подаване на водород към двигателя, което позволява на Alpenglow Hy6 да постигне забележителна производителност, без да прави компромис с екологичната устойчивост. Alpenglow Hy6 може да развие скорост над 330 километра в час с нулеви емисии, докато изпускателната система на автомобила отделя водни пари.

Alpine разкри повече подробности за водородния си суперкар

Alpine потвърди плановете си да представи сериен суперавтомобил в бъдеще, въпреки че все още не е сигурно дали той ще се задвижва от двигател с вътрешно горене, работещ с водород, или от изцяло електрическо задвижване. Alpenglow Hy6 демонстрира иновативния подход на Alpine и нейния потенциал да окаже значително влияние в сегмента на високоефективните автомобили.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    3 0 Отговор
    Рено Алпин се произвежда в България 1967-1970 година .Много съжалявам , че България не е запазила тези производства . Представям си каква щеше да е статията днес .Наистина сме загубили много проспериращи производства
  • 2 667

    5 0 Отговор
    Горе-долу става, но не е като на Ахмед Марчев суперфурията с 5000 коня !