9 Април, 2019 23:29 2 314 4

Либия помпа цената на петрола

  • либия-
  • петрол-
  • опек-
  • опек

САЩ наложи санкции на държавната петролна компания на Венесуела, както и на режима в Иран

Либия помпа цената на петрола - 1

Цените на петрола тръгнаха нагоре в началото на търговията във вторник, пише „Евронюз“. Суровината достигна най-висока цена от ноември насам, като сред причините за покачването са и боевете в Либия.

Към факторите, които определят по-високата цена, се добавят новите санкции, които САЩ наложи на държавната петролна компания на Венесуела, както и на режима в Иран. Тези ограничения съвпадат с обявените от ОПЕК съкращения на добивите.

"Подновяването на боевете в Либия качиха петрола сорт "Брент" над 70 долара за барел", каза Оле Хансен, директор на отдела за стоки за широко потребление на "Саксо банк".

Либия е значим доставчик на петрол за Европа, като през март доставяха около 1.1 милиона барела на ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говедата

    31 1 Отговор
    пак цакат европейската икономика със скъп петрол. А соросоидите продажни твърдят, че ФАЩ ни били съюзници. И ни изнудват да им дарим три милиарда за дърти безполезни самолети.
  • 2 Ха ха ха

    22 4 Отговор
    Другарят Тръмп строго спазва указанията на Владимир Владимирович! Колкото повече санкции, толкова по висока цена, а от това на Владимир Владимирович му става хубаво, хубаво!!!
  • 3 Ха ха ха

    7 3 Отговор
    Другарят Тръмп строго спазва указанията на Владимир Владимирович! Колкото повече санкции, толкова по висока цена, а от това на Владимир Владимирович му става хубаво, хубаво!!!
  • 4 мислещ

    8 2 Отговор
    70 долара на барел е съвсем нормална цена. "Помпат" я мафиотите по-надолу по веригата. Сегашните цени на дребно са като за 100-ина долара на барел, минимум.