Тема: Украйна

17 Март, 2022 12:27 61 030 131

Китай се обяви срещу САЩ

  • сащ-
  • китай-
  • русия-
  • икономика-
  • санкции

Не поддържа антируските санкции

Китай се обяви срещу САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Китай се противопоставя на антируските санкции наложени от САЩ и ще защитят интересите на националните предприятия. „Санкциите дестабилизират световния пазар“, съобщи официалният представител на Министерството на търговията на Китай Гао Фън.

"Ние сме против всякакъв вид едностранни санкции, които не се съобразяват с нормите на международното право. Те дестабилизират световния пазар", подчерта той на пресконференция, отговаряйки на въпрос на представител на медиите в Хонг Конг каква би била позицията на Пекин на фона на нарастващия натиск на Вашингтон върху Москва във връзка с украинската криза и нарастващия риск китайските компании да попаднат под ограниченията на САЩ. „Китай определено ще предприеме необходимите мерки и ще защити законните права, както и интересите на неговите дружества, извършващи обикновена търговска дейност“, подчерта Фън.

Още новини от Украйна

Санкциите на Вашингтон не само няма да успеят да разрешат проблема със сигурността, но също така могат да имат изключително негативно въздействие върху потребителите. „Така САЩ създават допълнителни затруднения за световната икономика, която е в рецесия“, обобщи той.

Китайските власти настояват правителството на САЩ да спре да накърнява интересите на китайските телекомуникационни компании и да упражнява всякакъв натиск върху тях под правдоподобни предлози.

САЩ продължават да влагат собствения си смисъл в концепцията за национална сигурност и "злоупотребяват с властта на правителствения апарат", каза той на пресконференция, коментирайки отнемането на лиценза от китайската телекомуникационна компания Pacific Networks Corp и нейната дъщерно дружество ComNet. „Щатите трябва незабавно да спрат да оказват неразумен натиск върху китайските предприятия, да спрат да правят грешки чрез политизиране на търговски и икономически въпроси“, подчерта Фън.

Според служителя Вашингтон "нарушава основните принципи на недискриминация и честна конкуренция". „САЩ злонамерено потискат китайските телекомуникационни компании, дестабилизирайки ситуацията на пазара“, добави той.

Подобна политика на САЩ нарушава правата на американските потребители. "Властите на САЩ трябва да създадат равни условия в своята страна и да осигурят стабилност на пазара за компании от всички държави, включително Китай. Ние ще предприемем необходимите мерки за защита на законните права и интереси на нашите предприятия ", каза Гао Фън.

На 16 март Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) реши да отнеме лиценза за работа на Pacific Networks Corp и ComNet. Според властите на САЩ това "ще защити националната инфраструктура от потенциални заплахи за сигурността".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 306 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    499 45 Отговор
    Лъжата "целият свят е срещу Русия", а вижте тази карта.

    Коментиран от #42, #43, #85, #111, #121

  • 2 Ъхъъъ

    106 588 Отговор
    Диктаторчетата винаги са се поддържали, няма изненада тук

    Коментиран от #3, #52, #76

  • 3 Госあ

    666 71 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъъъ":

    Така е, Китай вече не е диктатура и се противопоставя на диктатурата на юдеокраварите 💁

    Коментиран от #77

  • 4 Шандор

    641 42 Отговор
    На рептилите от краварника все някой други им нарушава правата и сигурността !

    Коментиран от #55

  • 5 дедо Герчо

    537 38 Отговор
    АЛОО,СРАЩ СЕГА Я ВТАСАХТЕ ТОТАЛНО...ХЪХЪХЪ...

    Коментиран от #53

  • 6 Дядо Гъдю

    387 8 Отговор
    Както е казал народа" интереса клати феса"!
  • 7 Ония

    261 13 Отговор
    са най-големите подлеци , бате ... много долни и много мръсни !
  • 8 така

    662 41 Отговор
    Браво на китайците. Време е всички нормални страни да се изправят срещу тези долни крадци и лъжци от америка, дето са едни долнопробни разбойници които се мислят за изключителни. Крайно време е да ги поставят на мястото им. Иначе тези бандити ограбват един по един всеки народ.

    Коментиран от #87

  • 9 бойко

    304 20 Отговор
    БРАВО!
  • 10 Госあ

    53 203 Отговор
    В момента юдеокраварите се опитват да се възползват от агресията на джуджето като преразпределят пазара в тяхна полза. Ако искаха да помогнат, трябваше да пратят оръжие и войници в Украйна от тяхна страна. Всъщност, и ЕС не се съобразява с техните щения, като продължава да търгува с Русия в много по големи макаби от Китай. Нали така ?

    Коментиран от #124

  • 11 Грульо

    423 32 Отговор
    Айдеее, санкциите на САЩ и ЕС отекоха в канала на историята. :D
  • 12 хохохо

    74 431 Отговор
    Китайчето говори за международно право аахахахаа....ша умра от смях!Ами първо усмирете джуджето дето много спазва международното право па тогава се изказвай бе.Да не говорим колко спазвате човешките права във вашата тоталитарна страна.

    Коментиран от #54, #75, #81, #110

  • 13 Батьтко Махно

    35 334 Отговор
    Е трябва да кажат нещо.Джуджето хленчи,гибона клинчи,капуцината врещи! Хага чака с приветливо уютните си килии!

    Коментиран от #30

  • 14 ШЗО

    512 32 Отговор
    Време е Европа да се събуди.Не виждат ли че рекетьорите от САЩ влачат света към дъното?Накрая ще се удавят сами в санкции и злоба!
  • 15 Преди малко

    283 6 Отговор
    като писах по темата, домораслите геостратези почнаха да вадят от кладенците вода. Сега нещо да кажете? Китай няма да забрави какво се случи с активите на Русия. А има предостатъчно от хартишките
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 1111

    395 20 Отговор
    Американският долар ще стане регионална валута. В момента китайците подготвят емисия на дигитален юан, с който ще се изпълняват търговски сделки между съюзните страни - тези от близкия изток, русия, индия, аржентина, бразилия, венецуела, африка. Това са 40 държави, които не подкрепиха в оон санкциите срещу росия.

    Коментиран от #88

  • 18 Имаше запитване

    369 16 Отговор
    по списък "санкционни" стоки към Китай - какво от това можете да произведете. Отговора беше кратък - "Всичко в кратък срок. Заплащане в юани". Няма нужда повече от коментари. Китайците ще заемат пазарите освободени от "умните" европейци, корейци и т.н. васали. Лошото е, че сме от тях.

    Коментиран от #89

  • 19 ККК

    43 290 Отговор
    Малиии, кой говори за права, жълто-червени боклуци?!
  • 20 1234

    367 5 Отговор
    Тоя в Европарламента вземат по 20000 евра на месец ,а водещите фигури по 50-100 хиляди без да правят нищо и са загубили представа за реалността
  • 21 Щсдд

    143 7 Отговор
    Не знае че в България има и Китай фили.😆😆😆😆😆
  • 22 Пффффф

    33 110 Отговор
    Ами да гонят западните фирми и да започват да произвеждат, пък ще видим какво ще стане. Впрочем някои още по времето на Тръмп сами започнаха изнасянето и тогава се видя ефектът.
  • 23 ТаУмВзе

    251 13 Отговор
    Хамериканците да Прочетат КИСИНДЖЪР ЗА КИТАЙ! бай деменция Приключи!
  • 24 Госあ

    9 249 Отговор
    Накрая нещата ще се наредят, като цивилизацията се обедини срещу бензиновите колонки с ядрени ракети - сащ и русия. За целта обаче, трябва първо едната да бъде извадена от строя и това би трябвало да е русия. После и краварите ще клекнат. Затова Китай трябва да приеме санкциите в замяна на Сибир. После и Тексас може да вземат.

    Коментиран от #27

  • 25 Иванушка  🇷🇺

    18 250 Отговор
    Евала на Китай, ма Русията издиша и комай се оказа Слабото звено в АнтиАмериканската Завера.
    Счупи Милиарди, Трилиони в Украинската кампания и буксува ли буксува без никакъв резултат. Атомна бомба да беше пуснала в Украйна - в пъти по-малко жертви, разрушения щеше да има. Какво всъщност се случва в Кремъл ??? Китай не е зле трезво да прецени обстановката и да разбере че се е хванал с играча с глинени крака. И да види какво се случва със собствения му HUAWEI.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 охлюв

    357 25 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Каква цивилизация на 200 години бе ? Китайците са цивилизация на 4 000 години ! Индия - също .
    А Руснаците когато са имали университет , балет , опера , театър - краварите са гонили телета с ласо по поляната.

    Коментиран от #29, #79

  • 28 Не случайно

    120 6 Отговор
    Са номер едно
  • 29 Госあ

    13 158 Отговор

    До коментар #27 от "охлюв":

    ватниците и краварите са един дол дренки. Бензинови колонки с ядрени оръжия. Петър е обикалял в Китай и Европа да се учи как се пие чаша и се яде с нож и вилица.

    Коментиран от #34, #56

  • 30 0001

    60 2 Отговор

    До коментар #13 от "Батьтко Махно":

    ВЪПРОСА Е ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО? ,ЕДНО Е ДА ИМАШ ЖЕЛАНИЕ АМА ДАЛИ ТИ СТИСКА???????
  • 31 mi6osp

    225 9 Отговор
    Най тежката грешка на Байдън не е паническото бягство на американските войски от Афганистан, а санкциите с блокирането на руските резерви, което ускори настъпването на паническо бягство от долара.
  • 32 Maki

    253 10 Отговор
    КИТАЙ днеска каза че не са забравили Нато бомбардировките в Белград по китайската амбасада с 5 бомби от невидим авион B-2 при които загиват трима китайски журналисти а 20 са ранени и че Нато няма право да ги поучава на политика.На следващия ден започват демонстрации на 100000 Китайци които целенасочено хвърлят камъци и тухли по Американска и Английска амбасада в Пекин.Китай не забравя!
  • 33 Васил

    31 253 Отговор
    Мдаааа ясно беше че покрай Русия ще изгори и Китай от години се крият зад Путин. Всеки който се е хванал с Русия е пропаднал.
  • 34 охлюв

    245 13 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Пресконференция на Макрон и Путин
    Макрон:
    Преди 300 години, Вашия Цар Петър пристига във Франция за да се запознае и вземе нашите достижения.

    Путин без да мигне:
    Преди 1000 години, Ана Руская пристига във Франция за да научи френския Крал да чете, пише, да се къпе и да ползва вилица. След което Путин подарява копие на писмото на А́нна Яросла́вна до баща си, което започва така: “ Татко, защо ме прати в тази воняща дупка? ……….

    Коментиран от #35, #84

  • 35 Госあ

    20 181 Отговор

    До коментар #34 от "охлюв":

    😂 с малката подробност, че която и да е тази яна ярославна, се оказа че е украинка 😂 целата работа на простия милиционер е силно смехотворна

    Коментиран от #36, #65

  • 36 охлюв

    143 5 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Чел ли си оригиналното писмо ?
    Писмо от Париж от Анна Ярославна до баща и Ярослав Мъдри .

    Вашата вярна дъщеря Анечка, Ана Ярославна Рюрикович, която сега е френската кралица, ви пише, на Царя на цяла Русия. !!!!!!!

    И къде ме изпрати, грешник? В тая смърдящата дупка......

    Рюрик - построява селището Холмгард (Рюриково Городище) в Новгород.

    Велики Но́вгород е древноруски град в Северозападна Русия, административен център на Новгородска област.

    Коментиран от #37

  • 37 Госあ

    15 148 Отговор

    До коментар #36 от "охлюв":

    “ Писмо от Париж от Анна Ярославна до баща и Ярослав Мъдри” 😂 руски приказки не чета. Известна ми е само чебурашка 😂 Иначе, тази покрай Френския Крал е известна като яна ярославна от Киев 😂 останалите смешки не смятам да коментирам. Просто ще се засмея, както направи и Макрон 😂
  • 38 Тра-ла-ла

    19 106 Отговор
    Ууууу ... Този китаец е русофил! Плащат му с копейки! 😂😂😂

    Коментиран от #41

  • 39 Да живее Украйна

    19 165 Отговор
    Да живее Украйна

    Коментиран от #40, #45, #102

  • 40 СЯ ЧАЙНИЦИТЕ КЪТ СИ ЗЕМАТ

    55 28 Отговор

    До коментар #39 от "Да живее Украйна":

    ТАЙВАН С ВАШТА ИМСЛЕНА ДЪРЖАВА И НЕКОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА Е СВЪРШЕНО ВОВЕКИ ВЕКОВ...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ? Коментар

    6 74 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Все страните със много високо качество на живот са с нея.

    Коментиран от #70, #86

  • 43 долу ЕС

    185 11 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    по важното е че зад розвите цветове стои под 1 млрд от населението.... от 8! но сащ отдавна смятат светът за свой, сега ще разберат, че всички ще ги наритат дружно!
  • 44 Българина

    207 10 Отговор
    сащ са въоръжени скакалци, но рано или късно ще си намерят майстора. опоскаха света, но плачинката се обръща....
  • 45 дядо Поп

    108 5 Отговор

    До коментар #39 от "Да живее Украйна":

    На системи и изкуствено дишане е .
  • 46 Те пък

    198 7 Отговор
    САЩ кога са се интересували от нормите на международното право. Те са държава терорист... Правят каквото си решат... Но не одобрят когато други държави правят същото...хехе
  • 47 Антикомунист

    14 90 Отговор
    Нали са си първи дружки, да внимават в картинката че да не ги сполети същото, без това растежа им спада, бума свърши!!!!!!

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Антикомунист

    11 105 Отговор
    И ако не знаете, 30 милиона китайци живеят още в пещери. Четете.......
  • 50 нормален

    177 6 Отговор
    Тия сащ са нагли - нахъскват евро държавите да се намесят във войната, я сащ са далече и на сянка. Вън сащ от Б-я!!!!!!
  • 51 Госあ

    95 6 Отговор

    До коментар #47 от "Антикомунист":

    Оу, тепърва започва драги. И то за дълго. Такава е тяхната многохилядолетна история. Периодична. Аве да те питам, у прерията как живеят ? В кашони май, А ?

    Коментиран от #58

  • 52 Оффф

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъъъ":

    Не те харесват повечето хора! Не, че ти пука но те педате са като теб злобни и прости
  • 53 Оффф

    153 11 Отговор

    До коментар #5 от "дедо Герчо":

    Света ще е по добро място без сащ западна Европа и Англия. Най гнусните и долни убийци
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тггф

    132 7 Отговор

    До коментар #4 от "Шандор":

    Докато са живи ще е така! Не случайно целия цивилизован свят мрази сащ.

    Коментиран от #63

  • 56 Българина

    6 8 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    от един дол са ама едните са шикалки а другите ябълки
  • 57 Любен Стойков

    12 122 Отговор
    От материала става ясно, че Китай не се обявява срещу САЩ, а се пазари със САЩ за нещо. Кое е това нещо скоро ще разберем. Китайските ръководители не са толкова глупави да си съсипят пазарите заради Путин.Те знаят, че Запада нарочно избутва Путин към тях, за да го изядат за закуска. И те ще го хапнат с наслада. Тогава САЩ и Китай ще си поделят света, и ще настъпи мир и любов. А Путин ще бъде канонизиран от Гундяев преживе и руснаците ще се му се кланят в землянките си усмихнати и доволни.

    Коментиран от #90

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Вие сте бунаци

    10 79 Отговор
    Китайцитите ще изядат ссср с парцалите
  • 60 Антикомунист

    12 88 Отговор
    путин , изнася лекция за наивници как целия свят ще загази от наложените му санкции. Това икономическо джуже , което си , осма икономика в същият този свят е голям смешник. По добре да види защо толкова руснаци бягат докато не е късно от режима му. Че и били предатели, тотален...........

    Коментиран от #112

  • 61 не може да бъде

    111 9 Отговор
    Санкциите които САЩ и т.н.им партньори не само нарушават международното право и приетите дипломатически норми,те ги унищожават -с всички произтичащи от това последствия!И в миналото САЩ много пъти са нарушавали международното право ,но никога то не е стъпквано така грубо в калта!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Антикомунист

    8 53 Отговор

    До коментар #55 от "Тггф":

    Абе момче младо, ще ме умориш от смях, с критерия си за цивилизован свят,сигурно северна корея е първа....
  • 64 Чао, хамериканци!

    102 7 Отговор
    Ако случайно руснаците не успеят, китайците със сигурност ще оправят краварите! В пряк и преносен смисъл!
  • 65 Тъпак

    53 2 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Абе не е чиста украинка, има и македонска жилка!
  • 66 Истинският

    115 7 Отговор
    То и преди да започне войната се знаеше че Китай няма да подкрепи САЩ. Това че ще ги подкрепи беше идея на пропагандатори и наивници. Един ден преди да започне войната Путин се завърна от среща с китайският Лидер и това само по себе си говори много.Тук разни анализатори и политолози(лизачи) се скъсаха да прогнозират че Китай няма да подкрепи Русия..Китай никога няма да се подведе по унищожителната политика на САЩ. Само нашите подлоги не разбраха на къде вървят нещата и работят в интерес на чужди интереси.
  • 67 Казуар

    8 76 Отговор
    Комуняги и русоиди тука пишат смешни неща като наследници на диктатори.

    Коментиран от #74

  • 68 Истина

    85 5 Отговор
    Защо не подслониха Сирийските емигранти,както подслоняват Украинските..... Понеже искаха да забият ракети и бази в Украйна! Русия има много приятели..... Това е факт! Трябва (колкото и да не и се иска) да се съобразят с това.

    Коментиран от #97

  • 69 Анонимен

    109 4 Отговор
    Определено не съм фен на Русия,но ненавиждам САЩ - комерсиално, затъпяло общество, живеещо в лукс на заем. Всичко навсякъде е така устроено, че да им е удобно.
    Адмирации за Китай,че отстоява позиция,въпреки че е непопулярна сега.
    Факт,че е света има само 3 суверенни държави сега - САЩ, Китай и Русия. Всички останали,за съжаление са безгласни букви.

    Коментиран от #71

  • 70 още един коментар

    40 2 Отговор

    До коментар #42 от "? Коментар":

    А против нея са все англоговорящи страни и с "липса " на третополови.
  • 71 Забравяш Индия!

    58 3 Отговор

    До коментар #69 от "Анонимен":

    Това, че не се обажда, не значи, че е безгласна! Има и Иран, все пак...
  • 72 ХА ХА ХА

    62 6 Отговор
    КРАВАРИТЕ ЩЕ ЯДАТ ХУР.....КА...ТА ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ НА ТОЛКОВА ЧАСТИЦИ И ДЪРЖАВИ , КОЛКОТО СА ОТДЕЛНИТЕ ЩАТИ !!!!

    Коментиран от #91

  • 73 aso

    88 5 Отговор
    Всички застрашават " Националната Безопасност " на най-голямата в историята на човечеството "Световно зло" " Хартиена империя " " Империя на лъжите" наречена Америка.
  • 74 Антикомунист

    8 69 Отговор

    До коментар #67 от "Казуар":

    Тези загубеняци, са против цивилизацията, виж от какви държави се възбуждат, иран , венецуела сирия, куба, ирак афганистан, северна корея. Комунягата и книги да чете си остава тъп защото не разбира написаното..........
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    45 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъъъ":

    Тичай да се "ваксинираш" с експерименталките, ако искаш да работиш и ядеш. "Доброволно", разбира се.

    ПС: Слагай маската и млъквай😉😷
  • 77 Дедо Пене

    9 48 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Като Китай е демокрация що не заминеш да живееш там? Защото за Китай знаеш толкова, колкото драскачи като теб ти дават!!!
  • 78 Погребална Укропия

    78 5 Отговор
    Толкова е хубаво, че гадна и презряна държава и дават урок, тези дни!
    А още по-хубавото е, че една след друга, европейските "съчувстващи" евроатланти хлопват вратите си за миризливите бежанци!
    Дания, Чехия, Норвегия, Германия а скоро и Румъния казват: Ами, Зеленский, или плащаш за бежанците си, или си ги взимай там!
    Света трябва и ще разбере по един или друг начин, че повече Сащ и Англо-саксите нямат водещата роля. В момента, с разкъсването и разрушаването на Укропия се случва техният ДЕМОНТАЖ!
  • 79 Дедо Пене

    9 60 Отговор

    До коментар #27 от "охлюв":

    Руснаците, когато Западна и Централна Европа са били в разцвет са се катерили по дърветата!!! До 1874г.са имали бели роби-крепостни селяни.Руският народ е велик, но се мисли за имперски, Ана село живеят в колиби от КАЛ!!!

    Коментиран от #92

  • 80 Cina

    9 59 Отговор
    Ще му ядат главата и китайците. Пак ще продават китайски гуменки. Тяхната икономика се гради на западните технологий. Фабрика на циливизования свят.

    Коментиран от #93, #113

  • 81 Пенлеве

    68 3 Отговор

    До коментар #12 от "хохохо":

    Защо никой не усмири американците, като избиха невинни хора в Сърбия, Ирак. И къде е оръжието заради което унищожила Ирак?
  • 82 Д-р Бръкнипутев

    6 47 Отговор
    Сега очаквайте изтегляне на всичкия бизнес от Китай и честито на всички крепостни.
  • 83 ИСТИНАТА

    36 0 Отговор
    Ммм даааа, вятърът на промяната, става все по-интересно, само бомби да нема и руски ракети!!!
  • 84 По просто животно не се е раждало...

    13 11 Отговор

    До коментар #34 от "охлюв":

    От този надъхан руски националист-Николай Викторович Левашов...този пише ,че руснаците имали Кирилицата,петстотин години преди Кирил и Методий...Македонците се учат от този змей на шовинизъм.
  • 85 Пловдив

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Ми то това е целия (цивилизационен) свят ве червен. 💸 Е в тях,а който плаща ток поръчва музиката.
  • 86 Садо мазо

    26 1 Отговор

    До коментар #42 от "? Коментар":

    Скоро тия "най велики" страни ще си припомнят на живо голямата депресия...
  • 87 Тъжно, но факт

    47 2 Отговор

    До коментар #8 от "така":

    Да не говорим, че избиха местните жители на цял континент, за да си присвоят земята им..
  • 88 Поднебесната

    29 4 Отговор

    До коментар #17 от "1111":

    Иде време за разплата с дивия капитализъм и империализъм
  • 89 Коректен

    42 2 Отговор

    До коментар #18 от "Имаше запитване":

    Затова национален референдум за излизане от ЕС и нато. Стига сме били все от страната на губещите !!!

    Коментиран от #130

  • 90 Това беше едно

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "Любен Стойков":

    ДостойноИзхождане на еднаГнида
  • 91 Голямата депресия

    13 0 Отговор

    До коментар #72 от "ХА ХА ХА":

    Че и на повече, все още има остатъци от индиански племена..
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Д-р Хаус

    7 0 Отговор

    До коментар #80 от "Cina":

    Това разбира се отдавна не е така, ама като искаш да сиПрост нищо не може да се направи
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ейбрахам Линкълн

    3 32 Отговор
    Китай Индия и колективния Изток са най голямото зло
  • 96 Ейбрахам Линкълн

    2 28 Отговор
    тия са луди русите

    Коментиран от #115

  • 97 Qqqq

    3 30 Отговор

    До коментар #68 от "Истина":

    Я Русия , защо не подслони украинските емигранти? Нали обичат народа , "пазят го" и не искат да му се случи нищо лошо? Нали искат да премахнат само бандеровците? Защо тогава хуманитарните коридори водят към ЕС , а не към Русия?

    Коментиран от #114

  • 98 Славчо

    35 2 Отговор
    Китай да притисне до ъгъл САЩ те се мислят за световни полицаи ли само те ли могат да се разполагат над света да не би да е техен Долу САЩ тези империалисти Америка е мафия самото зло на чужд гръб сто тояги са малко Пресен пример с Украйна.А нашите политици са дупедавци на САЩ .САЩ усмихва ти се но после те смучи и те хапи културно отвътре бърка ти се в политиката .ТЕ имат девиз владей и завладей
    Който и да дойде на власт при тях .Нашите политици се огъна колкото повече влизаш в играта толкова повече ти го вкарват Петков внимавай това лято ти ще си извън политиката ти не си истински българин от сърце и душа ти изневери на българския народ и не заслужаваш обичта ни.Сега дай и чест и на американския министър на отбраната.поклони му се целуни му и краката ти си слугата им
  • 99 Gogo

    29 2 Отговор
    Браво ИСТИНСКИ,абсолютно е така.След 20 години ,тия демократи от ЕС и Атлантическия им шеф, ще пишат в молбите си за търговия с Китай - "Моля да осъществяваме търговска дейност с. Вашата фирма.Владеем китайски и от малки обичаме ориз".!?!

    Коментиран от #128

  • 100 Комон Сенс

    28 1 Отговор
    Казах в ипреди 2 седмици, че Китай подкрепи Русия и че очевидно са в комбина. Вие не та не.
    Пожелателното говорене и плоските едностранчиви опорки са ненужни,
  • 101 РОКО

    2 3 Отговор
    ей коментаторите много ги разбирате нещата браво на вас

    Коментиран от #116

  • 102 Петро

    19 4 Отговор

    До коментар #39 от "Да живее Украйна":

    Да живее,ама няма да живее
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 %%%%%

    29 6 Отговор
    Българският народ също не е срещу Русия.
  • 105 Бат еди кой си

    3 15 Отговор
    Тези пампайци дето ядат само гарнитура къде са тръгнали...
  • 106 Бък

    8 2 Отговор
    Неги мислете,войната правила няма забравяте! Като в кръчмата хващаш каквото ти е под ръка🤕
  • 107 За пазара ги е грижа

    2 9 Отговор
    Чайнийз, а погубените животи кво ги интересува
  • 108 аз съм аз

    17 0 Отговор
    до 29. ти си голям смешник. чувал ли си за реймското евангелие? То е древно българско и върху него са се клели френските крале до 19 век. Писано е на кирилица, и те са били убедени че има божествен произход. Българската княгиня Олга, внучка на цар Борис покръстител, пренася евангелието в Киев. Омъжва се за за цар Игор, който тогава е езичник. Олга го прави православен. Анна Ярославна е правнучка на Олга. През 1050 година Анна Ярославна пренася евангелието във Франция и се омъжва за Анри Първи. Ужасена е че там не се къпят. През 1717 Петър Първи отива във франция. Показват му евангелието за да се изфукат. Петър го отваря и започва да го чете. Всички са изумени. Когато говорим за древни култури, ние мелезите между траки славяни и бъгари, православни и пишещи на кирилица, сме най древни. Един мой пра пра дядо, е направил едни златни неща, за да ги подари на моята пра пра баба. Тя много се зарадвала. Това се е случило 6500 преди Христа. повтарям: -преди христа! познай какво е имало тогава в Европа , пък и на цялата планета наречена Земя? познай де....
  • 109 тъп въпрос

    32 2 Отговор
    Вие наистина ли си мислехте , че Русия ще предприеме военни действия срещу Украйна , без да има пълната подкрепа на Китай. И наистина ли си мислите , че Русия ще наложи санкции на Китай , ако Китай си вземе Тайван?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ГанЯ

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Много интересна карта:
    Южна Америка
    Африка
    Азия
    Бухаха-приятен път!
  • 112 незнайко

    15 0 Отговор

    До коментар #60 от "Антикомунист":

    Руснаците бягат ! А БЪЛГАРИТЕ защо бягат от БЪЛГАРИЯ ? Вече 30 години сме ДЕМОКРАЦИЯ ! Много е просто, народа го е казал - капитализма е като мушмулата , колкото остарява толкова по сладък става !!! Експлоатацията вече е на по високо ХУМАННО НИВО !!!
  • 113 незнайко

    21 0 Отговор

    До коментар #80 от "Cina":

    Само да попитам, ПОРЦЕЛАНА откъде е дошъл? Коприната откъде е дошла ? Господине не пишете неща които не са Ви ясни !!!
  • 114 незнайко

    24 2 Отговор

    До коментар #97 от "Qqqq":

    Защото тези овце ги водят по тези коридори към запад !!! Ние също сме в тази група вече 30 години и не се е случило нищо хубаво !!! Случайно да сме "ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ" ? Капиталистическата ДЕМОКРАЦИЯ си показа РОГАТА окончетелно и Русия реши, че е време за РАЗПЛАТА !!!
  • 115 Император Николай Ii

    18 1 Отговор

    До коментар #96 от "Ейбрахам Линкълн":

    тия са тотални малоумници потомците англосаксонските - новоизлюпени американци.
    Фьодор Достоевски даже им е посветил труд наречен " идиот "
  • 116 Ти П.О.М.И.Я.Р. че

    9 0 Отговор

    До коментар #101 от "РОКО":

    роко, ти пак или изпълзя от кучешката амер.колиба бре?
  • 117 1122

    25 2 Отговор
    Това в червено ли е ЦЕЛИЯ СВЯТ ? Според мене това са АНГЛО-САКСОНЦИТЕ,и няколко малки държавици които са окупирани докато източват природните им богатства,а всички останали в БЯЛО са пострадалите и ИЗТОЧЕНИ вече от САЩ ,разсипаните от войните на американците /за цялото си съществуване на САЩ като държава е водила 23 войни,убити са 11 000 000 души/,и ако това не е ТЕРОРИЗЪМ здраве му кажи.

    Коментиран от #123

  • 118 БРАВО!

    17 0 Отговор
    ДОСТОЙНО ЕСТЬ!

    КРАВИТЕ ДА СЕ ПРИБИРАТ В КРАВАРНИКА!!!! ТОЧКА!!!!

    НАТО УБИЙЦИТЕ -- НОВ НЮРНБЕРГ!!!
  • 119 Данков

    11 0 Отговор
    Нещата започват да се получават. Дано алчността на САЩ не ни докара до война.
  • 120 Сандо

    0 10 Отговор
    Не купувам Китайско, освен ако е намалено под себестойността си. Ще ги фалиргам жълтите.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 1313

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Точно юдеокраварите създадоха условията Путин да нахлуе в Украйна. Това им е коронният номер - с чужда, а не с американска кръв да водят войните, угодни на америка...
  • 125 emo

    7 0 Отговор
    Мисля,че е време Тайван да бъде присъединен към Китай като една държава примера на ФРГ и ГДР някога го одобряваха и считаха законно и желателно..
  • 126 Майдан

    4 0 Отговор
    Долу САЩ!!! Долу НАТО!!!
  • 127 Жулиен Гаков

    6 0 Отговор
    Краварите (жидо масони) служат на сатаната!!! От тях освен гадости, подлости и измами (в личен интерес) не чакайте НИЩО друго! Те и майка си ще разфасоват в името на сатанинската им религия. Прочетете ,,протоколите на сионските мъдреци" и ще ви стане ясно какво изповядват. Русия, Китай и Индия да се съюзяват срещу тази напаст и ще ги банкрутират за нула време,а вътрешните бунтове които ще последват, ще ги довършати . И фалшивите им долари ще ги ползват за тоалетна хартия, не ,че и сега стават за друго.
  • 128 Мишо

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "Gogo":

    Точно така но няма да е след 20 а ще е след 2- 3 години . Като гледам вече са сключили негласен съюз среще щатите и бързо ще ги ,,обработят!
  • 129 КАТЯ

    3 0 Отговор
    УЧЕТЕ РУСКИ И КИТАЙСКИ
  • 130 Nik.a

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Коректен":

    I макетата ще ни превземат до 24часа.. хахаха
    Тъпи идеи даваш. Ако искаш да смениш нещо, първо намери с какво и тогава ;)
    Или си от типа хора дето като ударят две ракии за 5мин нареждат световната политическа сцена.. хахахахахаха
  • 131 Гост

    1 0 Отговор
    Ами сега?