Last news in Fakti

2 Юли, 2022 18:37 5 503 23

Съседите с исторически рекорд

  • турция-
  • износ-
  • рекорд

Износът на Турция през месец юни надхвърли 23 млрд. USD

Съседите с исторически рекорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Обемът на износа на Турция през юни 2022 г. възлиза на 23,4 млрд. USD, което е рекордна месечна стойност в историята на страната. „Това е с 18,5% повече от същия месец на миналата година. Обемът на износа за юни беше най-високият месечен показател за доставки в чужбина в историята на Турция. Тенденцията на нарастване на износа продължава от 2021 г. се запазва в текущата година, което не може да не предизвиква удовлетворение“, казва министърът на търговията на републиката Мехмет Мус.

Мус отбеляза, че като цяло за първото полугодие обемът на турския износ възлиза на 126 млрд. USD.

Обемът на турския внос през юни е нараснал с 40% до 31,6 млрд. USD, от които 8,1 млрд. USD идват от покупка на енергия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитан Андреево

    15 23 Отговор
    ЕС трябва да турне квоти на плодове и зеленчуци от Туркие.

    Коментиран от #3, #17

  • 2 Боже Боже

    39 7 Отговор
    А ние все още сме в стадий внос на мартеници от Китай

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Цецо

    39 7 Отговор

    До коментар #1 от "Капитан Андреево":

    Защо го казваш,...сетих се от злоба и завист. Така е завидно е Турция да изнася само за месец за 23 милиарда..., това са свежи пари в хазната й,а ние всеки месец нови заеми теглим, защото е по лесно, отколкото да запретнем ръкави да работим и изнасяме... Хем сме мързеливи,хем завиждаме на работливия,типично по га.ньовски

    Коментиран от #7, #8, #22

  • 4 Отивай

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Боже Боже":

    на село и произвежда , не мрънкай !

    Коментиран от #10

  • 5 Мъж за жена в 21 век

    6 0 Отговор
    Хора които настройват други хора против мен, това е така, защото не искат аз да видя хубаво в живота или ако видя хубаво в живота, всъщност да бъде за кратко!
    Всеки човек е от значение през създателите на човечеството и други сили!
    Защо искате аз да живея зле цял живот?
  • 6 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Боже Боже":

    Случайно преди да се "изходиш" поне забеляза ли цифричките или те нямат значение . важното е да си изплюещ това , дето ти се плаща за него ??? Първо ВНОСА е 31,6 млд , а износа 23,4 !!!!!! Тоест Туркия е на ЧЕРВЕНО с почти 30% от търговията !!! Второ увеличението спрямо миналата година НЕ ПОКРИВА дори официалната инфлация , да не говорим за истинската !! И трето докога ще си мислите , че някой ви връзва на тъпите опорки !!! Тя щото е цъфнала и вързала Турция , затова почти 50 % от турците са се изнесли в чужбина и се прибират само лятото за 1 месец !! Иди виж на границата , ако в опорките не го пише !!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо":

    Само да питам , а какво ще кажеш за "свежите" 32 млд , ИЗЛЕЗЛИ от същата "цветуща" турска икономика и с почти 30% ПОВЕЧЕ от влезлите ???
  • 9 Гневен

    6 3 Отговор
    И колко пътни ни платиха? Че техния износ е изцяло през нашите пътища.

    Коментиран от #12

  • 10 Хах

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Отивай":

    Отивай в Амадола да доиш козичките.
  • 11 Боже Боже

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Предостатъчно ми е да видя износа на България и вноса на България,тук да добавим и едни милиарди заеми. Какво да гледам границата за турците,като гледам как България от 9 милиона е останала 5 милиона,ако искаш да изкарам и циганите,но нека статистиката да пише 5: милиона българи,да не правим сега стъсмистика

    Коментиран от #13

  • 12 Пътни няма

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гневен":

    Радвай се, че работа ти осигуряват, защото повечето износ към Европа е с български влекачи, стотици български фирми с хиляди българи така печелят заплатите си, които ги харчат в България.
  • 13 гост

    9 9 Отговор

    До коментар #11 от "Боже Боже":

    При любимия ти тато ако не стреляха на месо без предупреждение на границата не 9 милиона , ами 9 ХИЛЯДИ нямаше да има !!! И това го знае всеки с акъла си , в които ти не влизаш гаранция !! Ама със сигурност ти щеше да си един от тия 9 хиляди , щото навън и за чистач на тоалетна не ставаш и си го знаеш , затова си плещиш едно си баба знае , едно си бае !! Мен ако питаш по-добре да станем 5 милиона , ама без такива като тебе !!

    Коментиран от #14

  • 14 Боже Боже

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    След като висиш тук като някой сопол със сигурност си много умен, защото п.ростите са някъде за уикенда със семействата си,а да ,то такива като теб и семейства немогат да имат

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Боже Боже":

    Бе то се вижда кой е сопола и простия , дето още не е чул , че "тук " може да висиш и от другия край на света и то от телефона в джоба ти и даже да не плащаш и една стотинка отгоре , ако си в ЕС , на който си и гражданин , за разлика от тъпите тролове някъде си , вързани за компютри на отчет , хахахаххаха !! А за семейството не се тревожи , имам такова , за каквото не можеш и да мечтаеш !!! Никога !! Щото ако някоя се излъже да роди от такъв като тебе , собствените ти деца ще се отрекат в съда от тебе , като разберат какво бъдеще им желаеш !! А сигурно и точно това са направили , може и не в съда , ама са избягали колкото могат по-далече от теб !!

    Коментиран от #18

  • 16 Жоро

    9 9 Отговор
    Видя ли че е правено в Турция бягам далече. Торят яката, пръскат яката и вкуса е пластмаса.

    Коментиран от #20

  • 17 Капъкуле

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Капитан Андреево":

    Туркие трябва да турне квоти за внос на тикви от България.
  • 18 Боже Боже

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    г.аньо и в другия край на света,пак си остава г.аньо😂, надявам се си взел и дисагите с гюлова вода 😂, така или иначе никога няма да се интегрираш 😁😂😁

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Боже Боже":

    Оуу , ти ли "интегрирния" бе , дето още освен "гюлова вода" друго не си чул , хахаххахах !!!! Освести се , че ще ти спрат и жалките копейки , дето заработваш !! Отдаааавна не си на мода с "гюловата вода " , в България има сто пъти по-печеливши бизнеси , ама пусто от Кремъл не ти ги казват , че ще вземеш да се отчаеш от тях , хахахаха !! Само за твое сведение , България вече има "еднорог" , ако си чувал какво е това и очаква до края на годината още два !! А " богатата" Раша НЯМА нито един !!! И няма да има !! Щото с изкопано от земята не става !! Още по-малко с бомби , за твое още по-голямо съжаление !! А аз нямам нужда да се интегрирам никъде , за разлика от теб ! И затова нямам нужда да плюя по България , но мога да плюя с кеф по такива като теб и ще го правя редовно , а когато ви изкарат от мишите дупки и друго ще направя , ама ще ти е за последно !!

    Коментиран от #21

  • 20 Жоре

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Жоро":

    На вас ви пробутват гърцки,а ти си мислиш че са турски
  • 21 Боже Боже

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Такива плювалници като теб съм ги виждал много как се давят в собствените си плюнки
  • 22 Хората около мен,

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо":

    и то от София, през месец-два започнаха да ходят до Турция. Не че чак толкова пазаруват или пък им харесва много, но просто им е много евтино на фона на доходите им в неработеща и неизнасяща България. Един вид, чувстват се почти като европейци в страна от Третия свят. Иначе определено се работи в Турция, няма кой да го отрече.
  • 23 Вай, анасъни, драги зрители !

    0 0 Отговор
    Хората за един месец изнасят продукция, която се равнява на половината от годишния Брутен Вътрешен Продукт на България.