13 Ноември, 2022 13:37 1 336 5

Голяма социална мрежа започна с масовите съкращения

  • twitter-
  • служители-
  • социална мрежа

Twitter напълно е съкратил своя отдел за връзки с обществеността

Голяма социална мрежа започна с масовите съкращения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Twitter започна да съкращава IT специалисти, по-специално тези, които участват в модерирането на съдържание, съобщава Axios, позовавайки се на източници.

В края на октомври предприемачът Илон Мъск най-накрая приключи сделката за придобиване на Twitter за 44 млрд. USD. Той обеща да либерализира редакционната политика на социалната мрежа, която беше широко критикувана за тежка цензура, и да създаде съвет за модериране на съдържанието, но докато той не заработи, да не взема глобални решения за редакционната политика и възстановяването на блокирани акаунти.

По-рано беше съобщено, че Мъск планира да съкрати около 3700 работни места в компанията (половината от общия брой на служителите) в опит да намали разходите след покупката ѝ. „Twitter намали неопределен брой изпълнители в различни области, включително модериране на съдържание“, се казва в изявление на социалната мрежа.

Отбелязва се, че компанията е намалила броя на служителите, на които са се отчитали IT специалистите. Сега последните се страхуват, че няма да им бъдат платени за времето, което са работили, след като са уволнили служителите си, защото не са имали възможност да постигнат заплануваните цели.

Според информационния сайт, Twitter вече се опитва да спечели обратно някои от съкратените служители, чиито умения са се оказали жизненоважни за функционирането на компанията.

Axios не успя да получи коментар от Twitter, тъй като според портала компанията е съкратила напълно своя отдел за връзки с обществеността.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цвбнм,

    2 11 Отговор
    Ще цъфне и ще върже Туитър на Мъск. Почна се разсипването на мрежата.
  • 2 Пешко

    12 0 Отговор
    ЦЕНЗУРИТЕ ВЪН. Браво на Мъск.
  • 3 чекмедже 2

    16 2 Отговор
    На Мъск работата е лесна..може да прави каквото си иска..да уволнява..да назначава..Питам у нас ,кога ще съкратят държавни служители поне 50%..зашото реално и 70% не правят абсолютно нищо..Нидерландия с 16млн.население..държавни служители са 90хл..а унас има няма 6млн. те са към 150хл....Това са десетки милиони лв. хвърлени на вятър...
  • 4 ТоТо

    2 2 Отговор
    Голяма грешка е да се уволняват работници/служители които са жизнено важни за съществуването на компанията. Обикновено това не се прави но има и изключения. Собственика на компанията в която работех казваше, че незаменими няма. Уволняваха се и назначаваха хора по неизвестни критерии. Без никаква логика.
    Така си замина прекия ми началник, възлова фигура във компанията. Не го изгониха, просто си напусна без да им даде предизвестие заради подобни щуротии. След него още 3-4 напуснаха по същия начин и всичко тръгна бързо надолу. И аз напуснах. Дойде ми в повечко тъпотията и новите задължения. Компанията отчете големи загуби и още много колеги напуснаха а собственика продаде част от нея за да я спаси. Сега обаче други взимат решенията а той е пасивен наблюдател.
  • 5 Чичо Тони

    2 0 Отговор
    За модериране не са нужни IT специалисти.