Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 06:20 631 1

Обсъждат съдбата на приюта на отец Иван

  • отец иван-
  • нови хан

МРРБ кани заинтересованите страни на среща

По инициатива на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, в МРРБ ще се проведе среща между заинтересованите страни по казуса “Нови хан”. На срещата ще присъстват отец Иван и представители на Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за закрила на детето, ДНСК, областният управител на София област, кметът на Нови хан и представители на Районното управление на МВР – Елин Пелин.

В края на миналата седмица стана ясно, че приютът "Свети Николай" в Нови Хан на отец Иван отново е обект на внимание на строителния контрол.  Преди повече от година отецът се сблъска със сериозни проблеми да узакони постройките. Тогава беше взето решение сградите да не се разрушават, преди няколко дни свещеникът получава ново писмо с ново предупреждение. В заповедта на ДНСК пише, че трябва в 14-дневен срок да се събори едното крило от приюта и параклисът, който още се строи. В постройката има 11 стаи - във всяка живеят по няколко души.

„Ако не ги съборим, ще дойдат принудително да ги съборят и таксата за събаряне ще бъде 52 хиляди лева, а за параклиса - 4 хиляди лева. Толкова не мога събера за 3-4 години ...пък и защо трябва да ги давам? Тук цяла България е помогнала. Тука 25 години цялата заплата си давам, а те ще дойдат с лека ръка да го бутнат”, коментира отец Иван.

145 души - точно толкова хора живеят сега в приюта "Свети Николай". През годините повече от 650 души са намерили утеха в тези постройки... едни за по няколко месеца, други - за 12-13 години.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ппппппп

    0 0 Отговор
    глупаци