7 Януари, 2012 13:55 2 177 0

140 деца блокирани в хижа “Копривките”

  • сняг-
  • копривките

Снегонавявания и падналите дървета по пътя между Пловдив и парк “Родопи”

140 деца от Варна, почиващи в момента в комплекс „Копривки”, както и с други 16, настанени в хотел на Стъкларския завод, са блокирани заради снега. Движението между Пловдив и парк “Родопи” е силно затруднено поради големите снегонавявания и падналите дървета, съобщи “Фокус”.

Полицаи от Първо РУП – Пловдив, два екипа от четирима пожарникари и служители на Областно пътно управление са ангажирани по разчистване на пътя съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. В тяхна помощ е изпратена и снегопочистваща техника от Община Куклен.

Участниците в снегопочистващата акция са осъществили контакт с децата. От разговорите е станало ясно, че групите разполагат с достатъчно количество с храна и вода до приключване на акцията.

В петък служители на Гражданската защита в Благоевград евакуираха 110 ученици, блокирани в хотелите „Бор" и „Рила" в курорта Семково, над Белица. Поради обилния снеговалеж, пътят за местността е бил затрупан и непроходим. След намесата на Гражданска защита са били осигурени булдозери и пътнопочистващи машини, които са отворили отсечката за движение след повече от десетчасова работа. Децата вече са по домовете си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА