Last news in Fakti

12 Януари, 2012 12:52 954 2

ВМРО критикува декларацията за т.нар. Възродителен процес

  • вмро-
  • декларация-
  • възродителен процес

ВМРО се противопоставя на вчерашното решение на Народното събрание да нарече събитията около т.нар. Възродителен процес „форма на етническо прочистване”, съобщиха от пресцентъра на воеводите.

Позицията на ВМРО е, че Възродителният процес и по-ранните подобни прояви спрямо мюсюлманското и турскоезичното население у нас не могат да бъдат оправдани, но не могат и да бъдат наречени форма на етническо прочистване.

В същото време вече година и половина в Народното събрание отлежават повече от 300 хиляди подписа на български граждани с искане кандидатурата на Турция в Европейския съюз да бъде решена с референдум. Решение по този въпрос не се взема – в грубо нарушение на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

„Оказва се, че законодателната власт у нас нарушава не само волята на една значителна част от народа, но и собствените си закони. През това време лекомислено се подхвърлят декларации на самоунижение и насилие над историческата справедливост”, се казва в декларацията на ВМРО.

Българското национално движение твърди, че България не трябва да следва нехуманната политика на своите съседи, но трябва да има доблестта да изиска това и от околните страни.

„След като парламентът обявява официални формулировки, какво попречи най-накрая да бъде прието осъждане на Арменския геноцид?“ - пита чрез декларацията си ВМРО.

В документа се припомня: „На Балканите дори има държава, самото съществуване на която се основава на антибългарска измислица. Не сме чули българското Народно събрание да осъди издевателствата над българското съзнание в бивша Югославия и нейните наследници”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ

    0 0 Отговор
    Идват избори ,времето работи за патриотичните партии,ВМРО внимателно и с трезва преценка е последна надежда за Българите може скоро да триумфира начело на държавата !
  • 2 ТБотев

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с позицията на ВМРО.
    Каракачанов е един от най-добрите политици на България, дано се съберат повече около него такива за да има просперитет в България.