Last news in Fakti

22 Юни, 2019 17:54 20 861 64

300% по-скъпа "Гражданска отговорност" за автоджигитите

  • застраховка-
  • гражданска отговорност

Застрахователният бранш пък очаква Бонус-малус с нетърпение

300% по-скъпа "Гражданска отговорност" за автоджигитите - 1

След миналогодишния провал на Комисията за финансов надзор да оформи конкретни правила относно застраховка „Гражданска отговорност” и системата Бонус-малус, темата продължава да се обсъжда. От Държавната агенция за безопасност по пътищата са приготвили ново предложение, изготвено от експертен екип.

Новата система предвижда добрите шофьори да плащат по-малко, а тези с нарушения – повече. Една от промените е свързана с това т. нар. Бонус-малус система да бъде обвързана с шофьора, а не с автомобила, както беше в предните предложения. По този начин продажбата на един автомобил ще стане по-лесна.

Освен това, от агенцията предвиждат в застрахователната полица да присъстват имената на шофьорите, които управляват даден автомобил, а цената на застраховката да се определя спрямо тяхната изрядност на пътя.

Председателят на агенцията за безопасност по пътищата Малина Крумова заяви пред БТВ,че е неприемливо застраховката да бъде обвързана с колата, защото колата сама по себе си е един инструмент, т.е тя не прави нарушения. „Нарушенията и рисковете се крият в поведението на водачите”, посочи тя.

Обсъжда се и въпросът, ако един водач е изряден, а друго лице, посочено да управлява автомобила не е, то цената на полицата ще зависи от коефициента на най-лошия водач. По думите на Крумова дребните нарушения няма да засягат и определят цената на застраховка ГО. Тя ще зависи от няколко варианта – или ще влизат само щети, предявени по ГО, или нарушения (напр. превишена скорост с 50 км/ч), или двете комбинирано.

Крумова обясни, че броят на хората, които са изрядни, е по-висок от тези, които не са. За да има баланс в системата, предложението има за цел да облекчи „добрите” шофьори с до 25% и да санкционира „лошите” с до 300%. Тъй като системата не е въведена, е трудно е да се прецени колко трябва да плащат шофьорите в малус процентите, за да се изчисли правилно колко да плащат тези в бонус процентите. В момента статистиката за щетите преценя, че за 1% бонус трябва да има 48% малус, за да има съответен баланс.

Инж. Емил Панчев от Съюза на българските автомобилисти обясни, че новите предложения са разумни, особено след „катастрофата” на изминалите предложения. Според него бонус процентът може да бъде по-висок, но всичко е въпрос на сметки. Панчев сподели, че за СБА и хората ще е по-лесно, ако застраховките гледат щетите, а не нарушенията, които имат значение за безопасността на движението. Освен това, той спомена и за т.н. самоучастие при застраховката, практика, добре позната в Европа.

Надежда Минкова от Института по пътна безопасност обясни, че системата и предложенията целят да облекчат шофьорите. Тя коментира, че към днешна дата за застрахователя имат значение единствено щетите при формирането цената на застрахователната полица. Тя допълни, че системата иска ценообразуването да бъде формирано на базата на рискови обстоятелства – доколко поведението на един шофьор е склонно да доведе до щети. Минкова посочи, че при плавно поскъпване на полиците, каквито и да са бонусите, те трудно ще се усетят от изрядните шофьори. За нея единственото сигурно нещо е малус системата.

Според инструктор Чавдар Стоянов е важно хората да имат култура на шофиране, в противен случай всякакви промени са излишни. Той обясни, че застраховка „Гражданска отговорност” у нас не е добре оформена и новите промени са неприложими. По думите му има хора, които ще плащат повече за застраховка, отколкото струва автомобилът им.

Застрахователният бранш пък очаква Бонус-малус с нетърпение. Те смятат, че скъпата застраховка ще е с възпитателен характер. Отделно искат да отпадне възрастта при определянето ѝ, тъй като в момента младите шофьори плащат повече. Цвета Янчева от Института по пътна безопасност допълни, че много млади шофьори регистрират автомобилите си на възрастни хора, именно заради високите цени на полиците.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    81 3 Отговор
    Никога вече в Бул инс!

    Коментиран от #7, #15, #16, #39

  • 2 Иван

    70 4 Отговор
    Пак търсим топлата вода ами вижте от европата ама на някой не му оттърва виж да смениш задължително номерата могът въпреки че навсякаде в европа страните имат номера с евро и стари а в бг. Неможе
  • 3 БОКО ДЖИГИТА

    122 4 Отговор
    Тази държава няма да я бъде 300% гаранция :(
  • 4 селянин

    114 3 Отговор
    Мама ви да е..а

    Коментиран от #52

  • 5 селянин

    117 6 Отговор
    Не се наядохте ! Да пукнете всички и семката ви !

    Коментиран от #19

  • 6 797

    55 21 Отговор
    Отговорен може да бъде само водача! Точка! Застраховка за всеки един шофьор, без значение какво и кога кара! Ако някой шофьор не кара, да си връща книжката.
  • 7 русенец

    50 8 Отговор

    До коментар #1 от "Brabus":

    Защо, бе? Имах да получавам 200 лева за щети в дома ми и светкавично ми платиха, за няма и девет месеца и то след като им намекнах, че докато не си видя парите, няма и Каско да си направя при тях. Е, повече застраховки при тях не съм си правил няма и да си направя, ама иначе са готини хора. Мисля, че са на Маджо.
  • 8 Nasam natam

    22 18 Отговор
    А ако направя 300 нарушения с моята кола и после я прехвърля на жена ми и продължа да си я карам и правя още 300 нарушения ама нямам кола начи няма проблем
    Собствеността е на жена ми тя няма да прави нарушения щото не кара а и нямаме брак така че собствеността не е поделена жена ми ще си сключва гражданска аз ше си правя нарушения с чуждата кола дето няма да и направят нищо щото е кола само инструмент
  • 9 Лекар БГ

    58 1 Отговор
    Ох,пак едни и същи клишета.
    КОЙ е "изряден"???
    Аз не съм. Напр.
    Редовно си позволявам,при добро време и път да карам с 20 отгоре.Не минавам на червено,спирам на пътека,давам предимство и пускам колега без предимство,ако мога.Не шофирам пил.По тесни улички с лоша видимост съм на втора.
    Но....превишава скоростта.
    За 900 К км.с кат.В нямам ПТП.
    Щети също.Лично аз не съм изряден.
  • 10 Is 200

    53 3 Отговор
    Те по тая логика когато искаш да си прекратиш застраховката ще трябва да връщат пари на момента както е по Европа .
    Пълен Батак е тая България.
  • 11 .....

    58 7 Отговор
    О, и да не забравите-пак гласувайте за герб или още по- добре да си стоите вкъщи и мрънкайте на масата.
  • 12 Гост

    25 1 Отговор
    Спрете рентакарите за чужденци
  • 13 Лупи

    77 5 Отговор
    Чакай чакай малко, значи добрите шофьори с до 25%(сетете се кога ще е 25%), а "лошите" с 300%. И кой определя кой е лош и колко е лош? При една глоба за неправилно изпреварване или непуснати фарове, или неправилно паркиране това лош шофьор ли те прави и с колко ще ти вдигнат гражданската? Разбира се аз вярвам напълно на колегите на Олимпик осбено на хрисимите "Дал Бог добро", че напълно и безпристрастно ще се грижат за моя интерес и ще направят най-точнния закон, а именно- 500% увеличение на гражданската при всеки получен фиш от КАТ и 1% намаление на гражданската при всеки 10 години без нарушение! Да живей олигархията и ние покрай нея! ГРОБ до гроб!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай Тошо

    68 1 Отговор

    До коментар #1 от "Brabus":

    Бул инс са меко казано пародия застрахователи, имах 1200 лв щети по предницата на колата след леко птп, а хубостниците ми изплатиха 200лв при положение че изписаха уж повечето части нови за подмяна,200 лв ми струваха само фаровете , за труд да не говорим, далеч стойте от тия бездарници , съвет безплатен ви давам
  • 16 Иво

    42 1 Отговор

    До коментар #1 от "Brabus":

    И аз си патих от тях,но и другите са същите.
  • 17 Любопитен

    46 1 Отговор
    Колко още трябва да плащаме на мутрите?! Не е ли крайно време да бъдат изтребени?! Второ, след последните данни за 12 убити за седмица по пътищат, искам да знам в участъците на произшествията имало ли е “респектираща” полицейска шейка и колко? Понеже те вместо да създават ред, създават проблеми!
  • 18 Разберете

    51 3 Отговор
    Трябва дружно да спасим две силно закъсали мутренски фирми, които сами крадат пари, но искат ние да им пълним фондовете! Мутрите при не дават! Те само рекетират! Убий мутра, спаси България!
  • 19 Bubbles

    16 33 Отговор

    До коментар #5 от "селянин":

    Що бе?
    Карай нормално и няма да има 300% застраховка.
    Ама не ти отърва а, по яко да е юркаш 20 годишната каруца по джапанки и къси гащи и да се имаш за голямата работа, пък че може да претрепеш някой, ба много важно.

    Коментиран от #41

  • 20 onq s konq

    33 1 Отговор
    Много Играчи има набутани в тая Застрахов. Далавера" и това е обяснимо,защото става дума за много пари.1/КОМИСИЯ ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР - тя "продължава да обсъжда" Бонус-Малус.2/ДЪРЖ АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСТНОСТ-"Крумова някоя си" решава да "ОБЛЕКЧИ" нещо,ама...НЕ ШОФЬОРИТЕ,А ПОРФЕЙЛИТЕ ИМ с идеята че на 1% Бонус следва да има 48% Малус...ЗА ДА ИЗЛЯЗАТ СМЕТКИТЕ .3/СБА/"инж.Пенчен някой си/- заявява УСЛУЖЛИВО че Предложенията са "разумни" и всичко е "въпрос на сметки",като предлага за ПОДПРАВКА НА МАНДЖАТА факторът "Самоучастие" на водача.Ще обясня на незапознатите какво значи "самоучастие" в Застраховката:Това е когато Застрахователят изчисли щетата,но накрая вместо 100% изплащането й,дава на пострадалия само 70% защото останалите 30 са "самоучастие".4/ИНСТИТУТ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ- той пък алармира,че тарикати регистрират колите си на възрастни хора без произшествияТова принципно е доста тъпо,защото за да се управлява даден автомобил ,в з/ката се вписват ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ВОДАЧИ,а "Малусът" се "ЛЕПВА" на НАЙ-ИГРИВИЯ и с НАЙ-МНОГО ПРОВИНЕНИЯ! Има и доброжелателни гласове изразяващи съчувствие като например на ИНСТРУКТОРЪТ Чавдаров който предупреждава че З/ката за някои ще струва повече от колата ,но ...те са Малцинство и НЯМАТ ДУМАТА:)
  • 21 Da ne

    23 1 Отговор
    Усещам, че за всички ще има % нагоре!!!
  • 22 NikNay

    22 2 Отговор
    Ще ми обясни ли някой какво общо имат нарушенията по ЗДП със застраховката? Аз си мислех, че застрахователните компании изплащат премии само да нанесени щети а то май ще се окаже, че ще ми плащат и глобите и колкото по-често правя нарушения толкова по-висока ще е цената на полицата!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 vasik atanasova

    28 2 Отговор
    трябва да се кара без гражданска

    Коментиран от #37

  • 25 Кмета

    3 20 Отговор
    Трябва застраховката да бъде 1500лв на година ако нямаш провинение за следваштата годна 1000 се приспадат ,ако имаш нарушене цената на глобата плашаш двойно единпът от кат единпът от застраховатяля при голяма злопулка щети за повече от 1500 се конфискува колата.при смърт каторга + кръвнина до 15 дена, родни да носят отговорос нали си тяхна кръв и цялото имущество до 2 братовчет. Много от вас ще ме мъмрите нямате прово,имате да си кажете мнението . не може тати да купи джип щото е голямата работа после акохол и дрога ,сините пердете невиждат.

    Коментиран от #27

  • 26 jambazina

    18 1 Отговор
    Това е понеже шефовете на някои застрахователни компании "къртат" от компетентност и честност, както и много други назначени топ бизнесмени и държавни бюрократи.
  • 27 Кмете,

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Кмета":

    пиши грамотно - "братовчеД" 🤪
  • 28 тони

    29 0 Отговор
    Смотани обирджии, при това в картел. Преди 2 години съм плащал 270лв гражданска, сега - 380. А имам златен талон.

    Коментиран от #29

  • 29 Боци Тиквата с 0 грама сиво вещество

    23 3 Отговор

    До коментар #28 от "тони":

    Няма страшно, приятел! Тази година 380 лв., а догодина - 450-500 лв. ще е гражданската ти отговорност, защото в България никой не го е еня за народа!
  • 30 Лошо Гошо лошо

    18 0 Отговор
    А заплатите кога ще скочат с 300%, все чета, че нещо скача с... % и като дръпна чертата отива 1000%, а заплатите си седят.
  • 31 Лошо Гошо лошо

    19 0 Отговор
    За какво ли не ни взимат пари вече, данък въздух няма ли да сложат за дето дишаме.
  • 32 Гошо

    19 3 Отговор
    Гледат само как да изнудват и крадат народа
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 unreal

    8 1 Отговор
    Какви винетки, какви граждански, кви 5 лв. Няма пътища и всяка втора кола с превъртени км няколко пъти, да се хванат в ръце вече преди да почнат да бъдат заличавани цели фамилии защото тогава няма връщане назад.
  • 35 Бай Шиле

    20 1 Отговор
    За бонус монус не разбрах нищо.Така както и не разбрах защо 2018-та ГО ми беше 200 лв,а 2019 -та е 300. За 2020-та като стане 400 КАКЪВ БОНУС ЩЕ ИМАМЕ?

    Коментиран от #45

  • 36 Български по хелзински комитет

    19 1 Отговор
    За БСП не е сигурно,но лакомията на застрахователите със сигурностще загроби ГЕРБ.
  • 37 Требва

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "vasik atanasova":

    Ама ше им развалиш кефа на застрахователните олигарси и нева да има милиарди без да прават нищо
  • 38 цено

    7 0 Отговор
    измислят какви ли не глупости и то само за пари а заплатата на обикновения гражданин е под всякаква критика за нищо не стига но никои него интересува как живее народа .
  • 39 БЪЛГАРИН

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Brabus":

    Всички са едни и същи, но
    Булинс са Номер 1
  • 40 Авантакис

    0 9 Отговор
    Гражданска трябва за нарушителите трябва да е поне 3000 лв.

    Коментиран от #42

  • 41 hienata

    25 1 Отговор

    До коментар #19 от "Bubbles":

    Добре де, някой ще ми отговори ли, защо след като съм нарушил правилата и КАТ ме глобява - плащам си глобата т.е. излежал съм си присъдата. Защо повторно ще плащам на някакви мутри и какво се случва с парите от "малус". Пример : превишил съм скороста с 11км, на прав сух път (с безумно ограничение , заради отбивка с видимост),КАТ ме глобява - парите от глобата отиват за нови камери и превенцията е налице. Някакви лежляци ми начисляват малус и плащам едни пари в джобовете на едни мазняри - къде е превенцията, какъв е възпитателния ефект, освен повече пари за мутрите. Влезе ли на обсъждане тая работа стачка и блокада , иначе ще ни я натресът и после иди се оправяй, тия мизерници (политиците) най се страхуват от блокади по пътищата. Дружно ще ги издокараме!!
  • 42 Лора

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "Авантакис":

    Бреее че си оригинален, а сега яж 3000 пишки.
  • 43 Прост народ

    12 1 Отговор
    Ако го ще е на водача за кво да вписвам кой ще ми кара колата па и по принцип тая кола аз съм я купил с мойте пари и ще си я давам на който си искам, а не някви корумпирани боклуци да ми казват какво да правя
  • 44 Доктора

    6 1 Отговор
    Предлагам и за млади и неопитни водачи 300% увеличение да няма дразги.
  • 45 Бонуса

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бай Шиле":

    Бонуса ще е голям и дебел в ..... Друг бонус не виждам))
  • 46 Иван

    14 0 Отговор
    Дрън дрън , кога мислите да въведете бонус малос. Когато направите застраховката 1000 лева защото вече няма от къде да се краде и сега почвате от данъкоплатците се чудите как да им вземете и последната стотинка ама ние сме виновни че ви търпим и други серсеми които гласуваха за вас . Всички които сте парламента сте за бесене и то пред парламента като ви вадят един по един като се почне от Бойко Борисов
  • 47 Иван

    7 1 Отговор
    Гласувайте пак за ГЕРБ и всичко ще се оправи , може и за мръсния въздух който дишаме да взимат данък и има логика че е с подправки и не е само това проблема да не говорим за Българското черноморие че от край до край е с Бетон . Ако има някъде изпуснато може да ги подсетите че на дадено място са го прескочили
  • 48 ВЪПРОСИ

    16 0 Отговор
    ПО-ВИСОКА ГРАЖДАНСКА ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ САМО ХОРАТА, КОИТО СА ПРИЧИНИЛИ ПТП, а не нарушителите на правилата за движение!!! Някой може системно да превишава максимално позволената скорост и да бива глобяван за това от КАТ, но никога да не е причинявал ПТП. Защо тогава застрахователите трябва да го "глобяват" втори път с по-висока гражданска, след като не се е налагало да се дават пари за покриване на щети? Освен това защо трябва да се пише в полицата кой ще кара колата и застраховката да се определя от най-рисковия водач? Всеки шофьор трябва да си прави индивидуална гражданска, която изобщо да не е свързана с колата. Тая гражданска трябва да важи за всяка кола, в която той се качи и кара. В България като си платиш ГО имаш чувството, че си си хвърлил парите на вятъра. Застрахователите правят пари от въздуха.
  • 49 гхф

    11 3 Отговор
    От къде на къде аз ще плащам по-висока ГО заради баща ми, който съм вписал, че може да кара моята кола. Аз какво съм виновен, че той е превишил максимално позволената скорост? Защо заради него на мене трябва да ми се вдига ГО? Такива разбирания са присъщи в малоумните комунистически режими като в Северна Корея. Някой направи престъпление и вкарат в затвора цялото му семейство.
  • 50 така

    13 1 Отговор
    Така, така!
    Вдигайте всичко/данъци, застраховки, глоби, ток, вода, парно, газ, горива, лихви по заеми/ и ще успеете най - после да ни изкарате на улицата. тогава ще ви го върнем за всичко с ДДС!
    Успех алчни боклуци!
  • 51 така

    10 1 Отговор
    Така, така!
    Вдигайте всичко/данъци, застраховки, глоби, ток, вода, парно, газ, горива, лихви по заеми/ и ще успеете най - после да ни изкарате на улицата. тогава ще ви го върнем за всичко с ДДС!
    Успех алчни боклуци!
  • 52 Простак

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "селянин":

    вади ти , и аз да сложа
  • 53 Цар Вул

    5 0 Отговор
    Още ли бе?Аман!!До коги?И моля стига с тези локуми дето ги разтягате!!
    Вие една ТОЛ система осрахте та остава да следите кой колко пъти е нарушил правилата за движоение и т.н.тъпотииИ умната,защото мекицата има две страни!Да не застане на чорчук,че тогава ще Ви се е.е мамата!
    На Вас говоря ДРУГАРИ ГРОБ-ари!!!
  • 54 Пламен

    0 0 Отговор
    Мария, Мария????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Пак пишеш за 2047година? Докога бе, Мария?
  • 55 гого

    1 0 Отговор
    На застрахователите им е по-изгодно да плащат рушвети на комисията да не приема "Бонус-малус" Така, че справедлива система ще има най рано след 10 години!
  • 56 Борис

    6 1 Отговор
    Докато не направим революция и не ги махнем от власт все ще е зле.
  • 57 Стефан

    7 1 Отговор
    Кога заплати или пенсии са се вдигали с 30 процента че застахователите да искат толкова пари, какво всяка година нови цени ли, и те като НЕК - ЦЕНИТЕ СА ВСЕ НАГОРЕ, пак трябва се пали парламент или правителство ли за да прогледне тая паплач политиците да видят че в всяка сфера на икономиката има КАРТЕЛ и ни взимат последните спестявания, оная ш унда Мента Стоянова ми говори че щяло да има фалирали застрахователи - И КАКВО КАТО ИМА , нима в другите отрасли няма фалити, егати и гьонсурата.
  • 58 xaxa

    0 1 Отговор
    Aide sega kato se pravite na umni i zastrahovkata da e na liceto. ISKAM SUSHTO I VSEKI VODACH DA SI IMA REGISTRACIONNA TABELA KAKTO E V GERMANIQ i da moje da q izpolzva na do 3 avtomobila. I NE DA DAVA POSTOQNNO PARI I DA PULNI GUSHITE NA KAT. Nali iskate da go pravite ama pak go pravite po VASHTE INTERESI !!! A NE NA HORATA> !!!
  • 59 bobo

    1 0 Отговор
    Мутрите искат повече и повече, проправят си закони с мутренския парламент, а народа да плаща че много е забогатял изедници,боклуци мърши, нищо добро не мислите за народа само мислите как да си увеличите печалбите алчни тикви и каквото се сетите още . Гражданската отговорност не трябва да е на автомобила изобщо а на шофиора защото автомобила е предмет и ако не го шофираш няма да блъсне никой тапанари мръсни сган тикварска. Ако смятате че автомобила може да нанесе щета било то имуществена , било то неимуществена, съдете автомобила за стореното , а не шофиора защото автомобила е блъснал човек а не шофиора смрадове мръсни. И какво измислихте във ваша полза ,които не прави нарушения да плаща 25% по малко, а които има нарушения на всеки се случва да направи нарушение да плаща с 300% повече на мутрите гнус ме е от вас боклуци долни дали не целите да си напълните гушките ще караме без застраховки и това е то се е видяло ,купуваш астра за 200 лв с 100 кила ръжда по нея да не правиш впечатление на полицайте и си караш.
  • 60 Глупак

    1 0 Отговор
    10000 % процента по скъпа
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Опа

    1 0 Отговор
    И още, в Италия статистиката казва, че бонус-малуса не е повлиял по никакъв начин на шофьорските навици на Италианците. Но пък банките и застрахователните са забогатяли в пъти. А франаетата си създадоха жълти жилетки заради това. Ще ни го набият и на нас.
  • 63 JEEP

    2 0 Отговор
    Бонус - фалус. Експертите дето мъдриха предната схема ще върнат ли парите за несвършената работа или едни хора усвоиха едни пари и до там.
  • 64 чешем си езика

    0 0 Отговор
    Е добре, ако колата ми се кара от водач непосочен във застраховката какво става? Нали като имаш книжка значи, че знаеш правилата и следователно караш. Правиш нарушение, взимат ти данните и плащаш за деянието си. Аз като съм ти дал колата си плащам после за материалните щети, защото съм ти я дал и никой не ме е карал на сила. Цената на гражданската не превъзпитава. Това някой сребролюбец т.е. застраховател го мисли. Превъзпитава следното: полицаите като си карат из града да имат право да лепят глоби на пътя по всяко време без акции при следните ситуации- булевард - спрял на бутката за цигари, паркирал да играе мач,спрял да говори с приятел,спрял да си купи антифриз, спрял да слезе жена му, спрял и си чата по телефона, спрял на баир и говори с приятелката си вътре, спрял на завой да си купи диня и пъпеш, спрял на баира да си купи кафе, спрял да си купи билетче за лотарията, спрял да си купи вестник, качил се върху целия тротоар и яде баница, паркирал да пие кафе до светофара и не може престроиш................Като ги нашариш по 200лв. да видим дали няма иде пеша за цигари, баничка, да играе мач и после да кара колата. Ама всеки ден е така на булеварда в моя град. За улиците не ми се говори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове