12 Май, 2020 15:51 2 777 17

Владислав Панев: Защо променят ДДС от 2021-ва, а не веднага?

  • ддс-
  • владислав панев-
  • осигуровки-
  • мерки

"Демократична България" предлагат намаляване на осигуровките с 1/3 от днес до края на 2020 година

Владислав Панев: Защо променят ДДС от 2021-ва, а не веднага? - 1
Снимка: Фейсбук

"Търси се основно ПР ефект, но големият въпрос е защо от 2021-ва година, а не веднага, при положение, че кризата в този сектор се случва от март насам". Това каза пред БНР Владислав Панев, финансист и предприемач, общински съветник в София от "Демократична България", във връзка с информацията, че от 1-ви януари 2021-ва ДДС става 9% за заведения, развлекателен сектор, категоризирани по Закона за туризма.

Според него първите вноски по ДДС ще бъдат внесени през февруари 2021-ва, когато вече страната ще бъде в предизборна ситуация, а политиците ще са в кампания преди предстоящите парламентарни избори.

"Правителството с чужда пита прави помен, тъй като няма то да балансира бюджета през следващия период. Прехвърля се отговорността на следващото правителство", припомни Панев.

По думите му може тази мярка да бъде много закъсняла на 1-ви януари, а може тогава вече да е и ненужна.

Панев прогнозира да започне борба между отделните сектори, като тезата ще е: "Защо на ресторантите ще се намалява ДДС, а не на лекарства, на книги или на нещо друго?".

В предаването "12+3" той посочи, че от "Демократична България" предлагат намаляване на осигуровките с 1/3 от днес до края на годината, като временна мярка:

"Като по този начин във всички работещи и бизнеси ще останат повече пари. Нетната заплата ще се увеличи автоматично на хората, без да е нужно да попълват всякакви формуляри и декларации. Съответно ще имат повече пари за харчене и потребление, а бизнесът - за инвестиции. И това още сега, а не 2021-ва година".

Във връзка с промените в данъчните складове, финансистът коментира, че вероятно ще се случат, тъй като касаят непосредственото бъдеще, но :

"Тези промени за измервателните уреди може да променят леко събираемостта на данъци, но няма да променят крайната цел, която е "Лукойл" да плаща данък печалба в България и да се понижат цените на горивата в страната".

Според него "Лукойл" прилага трансферно ценообразуване и по този начин и по този начин печалбата заминава в чужбина - най-вероятно в офшорни зони. Той беше категоричен, че това трябва да подлежи на ревизия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    29 0 Отговор
    знаят,че тогава няма да са на власт.
  • 2 Защото

    25 0 Отговор
    падат от власт.
  • 3 Коко

    14 1 Отговор
    За да смажат и остатъците от бизнеса.Но като овците блеят е така
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зрител

    6 1 Отговор
    Приложими и добри решения . После пак гласувайте за БКПетата -ГЕРБ,БСП,ДПС
  • 6 миш

    4 0 Отговор
    Дано изберете ГЕРБ пак и да се свърши един път за винаги.
  • 7 Ivan

    2 1 Отговор
    Същия боклук като всички останали политици!
  • 8 КОМАНДВАЩИЯ ДЪРЖАВАТА

    1 2 Отговор
    ЗАЩОТО ТАКА СА РЕШИЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ........
  • 9 ееее

    0 0 Отговор
    Защо ли , щото не са ТЕ питали какво ТИ се иска - Владислав Панев, финансист и предприемач, общински съветник в София от "Демократична България" - данъци -100% или на 1 левче хазната да ти дава 100, недосегаем и закони за другите не за теб.
  • 10 ФИНЦИ

    1 0 Отговор
    КОИ КВОТО МОЖЕ ДА КРИИ ДА НЕ ПЛАЩА НАЛИ ВИДЯХТЕ КОЛО ПОМАГА ДЪРЖАВАТА НИЩООООООО АМА ВИКА ОСИГУРЯВАЛИ СМЕ СЕ НА МИНИМУМ ДААААА ДАЖЕ АКО МОЖЕ И НЯМА ДА СЕ ОСИГУРЯВАМЕ НЕ ПЛАЩАИТЕ НА ВИСОКИ ЦЕНИ САМО СИ ДАВАТЕ ПАРИТЕ ДОБРЕ ЧЕ ДОИДЕ КОВИ 19 ДА ВИДИТЕ КОЛКО ВИ ПОМАГА ДЪРЖАВАТА САМО ПЪЛНИТЕ ДЖОБОВИТЕ НА БОИКО ПЕЕВСКИ И ДОГАН И ТЕ ДАРЯВАТ С ВАШТИ ПАРИ НА ТЕХНИ ХОРА НЕ ПЛАЩАИТЕ ТОЯА КОЕТО МОЖЕ ДА СКРИИТЕ ПЛАЩАИТА В КРАЕН СЛУЧАИ

    Коментиран от #11

  • 11 КОМАНДВАЩИЯ ДЪРЖАВАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "ФИНЦИ":

    КОЙТО НЕ Е ДАВАЛ НА ДЪРЖАВАТА, НЯМА ДА ПОЛУЧИ ОТ НЕЯ
  • 12 Иванов

    2 1 Отговор
    Кой е Владислав Панев, за да се изказва като експерт по темата? Бил ли е финансов министър или поне заместник-финансов министър? Докопал се е до позицията на общински съветник, издигнат от партията на Иво Прокопиев - уж Демократична България и сега се чувства длъжен да коментира всяко предложение! Не му искаме мнението!
  • 13 Киро

    1 1 Отговор
    Явно общинският съветник г-н Панев се чувства "на ти", за да коментира всяка тема, която не изисква мнението му и да не излиза от медийното пространство. Знаем си ги..
  • 14 Илиянa

    2 0 Отговор
    Тези, които винаги са търсили ПР-ефект всъщност са "Демократична България" и този Владислав Панев е поредният жаден за слава и власт. Голямо мрънкане, голямо чудо все не са доволни и всеки от тях се надпреварва кой първи ще зададе по-тъп въпрос.
  • 15 Божо

    0 0 Отговор
    ПР ефект търсят ДБ, които не пропускат възможност да се изказват по всяка тема само и само да се в медийното пространство.
  • 16 Рали

    0 0 Отговор
    Това сам ли го е измислил или Прокопиев му подсказа?
  • 17 Стоян

    0 0 Отговор
    Демократична България с поредното си безполезно изказване!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове