Last news in Fakti

22 Май, 2021 11:40 1 787 37

Таско Ерменков: Лявото обединение е шанс за България

  • таско ерменков-
  • бсп

Той обясни, че намесването на името му с Жан Виденов е най-вероятно техническа грешка

Таско Ерменков: Лявото обединение е шанс за България - 1
Снимка: БСП

„Лявото обединение е шанс за България. Виждате, че да спечелите едни избори или да си на второ място не е достатъчно, за да проявиш национално отговорна позиция и да поемеш управлението на държавата. В тази връзка смятам, че едно обединение в ляво, на каквото в момента сме свидетели и се надявам то да продължи да се разширява, е шанс за България, за хората, които едвам свързват двата края. Най-логичното управление в една държава, която е на последно място по доходи в ЕС, на първо място по бедност, в която ножицата между бедни и богати е най-голяма, е лявото управление, което е социално и с мисъл за тези трудови хора.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Таско Ерменков в ефира на БНТ като допълни, че подобно обединение ще даде шанс на българите да достигнат онези европейски нива на благосъстояние, към които се стремят и са се надявали да стигнат през 2007г.

В предаването “Денят започва с Г.Любенов“ социалистът бе категоричен, че Българската социалистическа партия е единствената партия, която поддържа политиките си и това, което е заявила в предизборната си кампания, го провежда и като практика в своята парламентарна дейност. „За съжаление обаче до голяма степен в обществото са объркани понятията “статукво“ и “системност“ и смятам, че с жонглирането с тези фрази до голяма степен се влияе и на изборния резултат.“

„Присъствието в парламент, който не може да решава проблемите на България, който беше превърнат в “гумен печат“ в по-миналия парламент, наистина създава негативите и на всички, които сме вътре в него“, каза още той.

По думите му левицата се бори за първо място на предстоящите избори и това е естествен ход на една предизборна кампания.

„Нищо тайно не е правено, правени са опити за преодоляване на различия, които през годините са се наслоявали. С това ляво обединение, с този фронт, който отваряме, искаме да убедим българите, че България има възможност за по-добро управление, по-организирано, по-социално, с участие на държавата във всичките сфери на икономически и политически живот“, заяви социалистът като допълни, че ако хората се вслушат в разума, БСП има всички шансове да спечелят изборите.

Той уточни, че разговори са водени и с Мая Манолова, но тя не е изявила желание да се присъедини. „Вратата е отворена и всеки, който смята, че България има нужда от ляво управление, е добре дошъл в това обединение“, каза още социалистът.

„Ние искаме в държавата хората да живеят равнопоставено, да няма “калинки“, да няма политически назначения, всеки да получава според труда си, който влага, свръхпечалбата да не се краде, а да влиза в бюджета, НАП да си върши работата, а не 10 млрд. да са опростени.“ Така Таско Ерменков описа част от акцентите на левицата, която иска държавата да застане на своето място и да бъде с грижа към хората.

Таско Ерменков обясни, че намесването на името му с Жан Виденов е най-вероятно техническа грешка.

„Надявам се, че платформата “Социализъм 21 век“ е идейна платформа, която има амбицията да формулира онези предизвикателства пред социализма в 21-век, които една социалистическа партия трябва да решава“, сподели социалистът.

Аферата с подслушването Таско Ерменков коментира така: „Не изключвам да съм бил подслушван, но нямам притеснения от разговорите, които съм водил, защото всичките са били в интерес на България. Това е поредно доказателство как се е управлявала държавата. Аз съм убеден, че това подслушване е било и преди предизборната кампания. Темата с подслушването е елемент от полицейската държава, от авторитарната държава, от начина, по който Борисов управляваше държавата и от начина, който ние искаме да променим.“

На въпроса участва ли БСП в служебното правителство повече от Янаки Стоилов, социалистът отговори: „Поканата е лична и това, че те са експерти в своята област е водещото, а това, че са членове на БСП е просто един от елементите, че левицата има високо признати експерти, които могат да участват и в служебното правителство“, обясни той като допълни, че те в никакъв случай не ангажират партията като политически елемент от държавното устройство в това управление.

На финала Таско Ерменков припомни, че на 25-и май левицата ще има Национален съвет, на който трябва да бъдат определени водачите на листите. „В момента текат нашите общински и районни конференции, в които се правят номинациите за народни представители“, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    26 10 Отговор
    Нинова прави безпринципна коалиция в опит да вземе повече проценти на изборите! Но греши! Тази безпринципна коалиция ще доведе до още по- голям срив на БСП дори и да се преименува! Вместо да втвърди подхода, тя приема идеологията на други отцепнически партии с които трябва да се съобразява! Количеството не определя качеството!

    Коментиран от #27

  • 2 гнус

    36 7 Отговор
    Със стари ... нов бардак ще правят. От години са част от статуквото.

    Коментиран от #14

  • 3 Последния Софиянец

    29 3 Отговор
    Леви милионери.Парадокс!
  • 4 1618

    23 7 Отговор
    Дoнчeвa, мнoгo ce излoжи кaтo прaви бeзпринципнa кoaлиция c БCП! Тaзи пaртия бeшe пaтeрицa нa ГEРБ, кaктo и дa лъжaт! Тe нe излязoхa oт Пaрлaмeнтa кoгaтo бяхa прoтecтитe и тoвa cвaли дoвeриeтo oт тях в oбщecтвoтo! Кaктo и дa ce кoaлирaт пaдaт cтрeмглaвo нaдoлу,a c тях и Тaтянa Дoнчeвa!

    Коментиран от #9, #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българка

    11 22 Отговор
    Никога не съм гласувала за БСП, но определено в момента те са за предпочитане пред ГЕРБ! Много са политиците и олигарсите, които работят против Нинова, защото тя им обърка схемите!
    Гласувайте за промяна- ДБ, ИСМВ!
  • 7 Дедо поп

    23 8 Отговор
    Аааа, не. Пази боже, пази боже да не дойдат пак комунистите

    Коментиран от #10

  • 8 Ялчин

    14 12 Отговор
    Лявото обединение шанс за статуквото, подкрепа за герб.
  • 9 Българка

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Дончева официално още не е подписала присъединяването на Движение 21 към тая коалиция. За мен разговорите й за това обаче са голяма изненада, защото аз й симпатизирам! Харесвам простите директни думи, с които назовава нещата. Очаквам да разбера причините за тези разговори и действия

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Centurion

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо поп":

    Че досегашните какви бяха ве попе???Всичките са комуняги!!!
  • 11 Татянкко 1

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Има огромен шанс за Българските комунисти да почнат отново яко да крадат. След тях потоп. Дано не се случи

    Коментиран от #15

  • 12 НЯКОЙ

    17 4 Отговор
    Всички изяви на лидерката на БСП в последно време показват едно паническо напъване да докаже колко е добра като водач на партията. Това е грешка, защото избирателите им ще останат с впечатление, че обединенията са безпринципни и се преследват единствено лични цели!
  • 13 KOKO

    17 5 Отговор
    таско таско много сте осрани старите комунисти бе
  • 14 пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "гнус":

    що, б.ойк.икев да не е нова, примерно?
    не знаех.
  • 15 Последния Софиянец

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "Татянкко 1":

    Дончева се качи на Титаник.Голяма грешка.
  • 16 Дончева може и да не подпише

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Ходила е само да разговаря.
  • 17 къде се

    4 2 Отговор
    изстреля Татяна Дончева, че я няма в тази "коалиция"!

    Коментиран от #23

  • 18 подписаха

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    без нея!
  • 19 Нане

    9 3 Отговор
    късно е либе за росна китка. Дет пеят двама роми: циганката гащи нема и да има фъйда нема.... тяхната
  • 20 Пешо

    5 3 Отговор
    Време е всеки бизнес да си плаща за дяволъка.Всички искат аванта.
  • 21 мдда

    12 4 Отговор
    Шанс, още веднъж да разграбите България!!
  • 22 Така,така,

    10 3 Отговор
    имате голям шанс да погребеше българите живи. Дано Господ не ви даде този шанс.
  • 23 Май не е тъпа

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "къде се":

    С АБВ да прави коалиция а и тя си има избиратели.
  • 24 ЧОЧО

    5 6 Отговор
    Голям глад.Милионите намаляха.Курнелата може да и се одъществи мечтата да стане министер председател.Стига сте ревали най бедни сме били,пред всяка къща по две три коли,на рочивка Гърция,Турция всеки ден свимки на българи от Дубай,Малдивите и ревеме.Старците били самотни по селата,децата им вградовете по два апартамента карат джипове.Не сте виждали безни.
  • 25 Другия с коня

    6 2 Отговор
    На следващите избори Хунтата от Протеста начело с БСП ще получат Лустрацията от Суверена,която заслужавахаб за унищоението на Родината през изминалите 75 години.....Лустрация!!...И на Бунището на Историята.....
  • 26 Ставри

    8 1 Отговор
    Няма да изкарата и 6 месеца в управлене.Улицата ще ви помете.По добре си стойте в опозиция.Поне ще оцелеете.
  • 27 Откровен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Много партий са,

    ще се изпокарат за" порцийте"?

    Таско , недей се гласи , грозно е отстрани ,

    като гледаме ,как сте вперили поглед в кокала,

    повече от 10 години в политиката,

    е грозно и демотивиращо за младите хора?

    А младите са гаранцията , за промяна!

    Такива като Първанов ,Петков , какво дирят тук?
  • 28 Българи , гответе се.............

    4 0 Отговор
    За зимата на Жан Виденов
  • 29 ПК инк

    4 1 Отговор
    Малко му дреме на Ерменков за обикновенните хора.

    Дано се удавите в собствената си голяма лакомия.
  • 30 Анонимен

    1 1 Отговор
    Нинова предлага старите живи комунисти и децата им. В 100 хияден град се познавахме. Дори съдията, кога му представяха характеристика на даден подсъдим, то излез на главната, путай 10 човека и излишно е характеристика, а сега са не 100 хиляден град, а 20 хиляден и всичко се знае, другарке Нинова. Бойко бил крал, а вие не. Нойко бил подслушвал, а твоите баби родени 1935, още живи, неомъжени нима те не бкп, дс не подслушваха темефоните в предприятията и кога си отивах на младини у родното място баща ми, бе все още жив орез 70те години, научул, и, а, си клюките. Кланове на бкпбсп бкпгерб бкпдпс. Диктатори сте всички комунисти. Поне сме живели врата до врата с антикомунисти, у дома, вие им съсипахте живота, на Паневи, на кой ли не. Нинова е наша дъщеря, тя много неща явно не знае, но ние помним диктатурата на живков кгб, както на костов, ндсв и герб, но по голямото зло сте вие всички. Вдички сте на държавна хранилка и с кран не могат ви помръднат, защото сте неуки, но с претенции и ще трябва да ви учат на Четмо, кои с парите и днес ми се плаче, че по улижите идвайки от смолян кж и сие балкана не могат да говорят, думи непознати, не че и враца макър, там сте ледени човечета. Кой може махайте се млади от България, спасявайте се на запад. Тук е всичко за техните деца, внуци, правнуци бкп кгб дс доносници. Измамнижи са всички от 1940. Таско. Кпсс име, луди,.... 21 век сме
  • 31 Бай Чобан

    2 1 Отговор
    Тая партия е толкова неадекватна в решенията. Сега ще прибира дъртите люспи които няма да и донесът необходимия брой гласове, само ще лапнат депутатски места. И вместо да лансират млади, нахъсани.... те ще вкарат дърти, обиграни в двойните игри лица. Корнелия 5год.игра като В отбор на гербаджиите. Сега още по-голяма грешка. Ще се коалира с тоя дето набута Бойко в политиката. Смешници.
  • 32 Истината

    1 0 Отговор
    Думата МакЪЪЪр, а се пише и изговаря мАкАр, до там я докарахте, хора без знания и с много пари. Всеки като Нинова гледа да захапе кокала, но дали ще й разреши народа, ще видим. По-добре да си гласуват техните приятели, а кой няма роднина депутат, да си остане у дома, на риба, на запад, на морето и не плашете Абв Мънгъровци. Време е да не плашите народа с ваксините. Нищо страшно няма. Местото боли през деня и на 2 ден си окей. Добре че имаме близки на запад че ни осведомяват, за разлика от бкп прими, склерози, деменции от 19 или 20 век.
  • 33 Матей

    2 1 Отговор
    И тъй,от първостепенно значение е да се знае какво представлява БСП,ЧИИ ИНТЕРЕСИ ПРЕДСТАВЛЯВА.И повече никога хора от низините да не се поддават на илюзията,че бсп ще им помогне.И името социалистическа ,и реториката са измамни,обтекаеми,без да посочват към какво точно се стремят и как ще се отрази в живота на всекиго.Развяват се някакви алабализми и популизми и то от хора ,които с нищо не са пострадали през 31-годишната народна голгота,не са стояли гладни,болни,премръзнали,децата им са били прекрасно обслужвани,семействата им--бижу.Така че ,да не ми говорят празни приказки,а да се разкарат от пейзажа.тук ни трябват сериозни хора,които да изловят на първо време герберските отрепки и после да въвеждат истински траен и справедлив ред.
  • 34 342

    0 0 Отговор
    Преди 2009 бкпбспабвдпс, тройна ли бе, не ми и трябва, заедно крадоха, дойде 2009 и герб се присъединиха към бспдпсгерб. Пият си кафето пред ифисите, ромео се хванал на работа, браво и мълчи вече, мохамеданина с колата не можем да разберем на какъв език българоримски говоритьмоскве. От селата явно, не ми и трябва, но е дразнещо, ще записвам, но файда йок, те имат пари в изобилие и на бате бб са хвърлили мерак за Банкя къшурката му. Не се шегувам. Турчина не ме е страх. Те си искат Европата, Германия, Австрия, Холандия, но другите новите са за Ню Йорк, новата България. Рай им е града. Ша са оправим, но ще трябва да ги изчакате от селата 50 години, да се научат на етика по време на демокрацията. И картофи няма кой да ви сади, те са директори, бизнесмени, нищо, че изкупиха на бг жилища и кво направиха. В коридора преместиха тиалетната, а и българите също, преди 30 години и всички лай, на у 4 етаж, а днескашните нови българи лай, на направо в 1 етаж. 1 : 1. Ша са оправите, като дойде Нинова и родителите й, с бабки, че и любовници си имат на 80 г, а младите може и без....
  • 35 Електроимпекс

    6 1 Отговор
    Тия са еднакво умни- всичките. Абе Таско, абе Ерменков, на всички е ясно,че това обединение ще вземе по малко гласове отколкото бяха гласовете на БСП на последните избори!!!
    Какво да ви прави човек - няма да се докопате до държавната хранилка. След 11.06. ще има други избори - и това ли не знаете?
  • 36 шопендар

    4 1 Отговор
    червените отдавна не са леви-А СА МИЛИОНЕРИ,ВЕЧЕ САМИ НЕ СИ ВЯРВАТ НА ТОВА КОЕТО КАЗВАТ
  • 37 ДЕБИЛ

    4 0 Отговор
    СЛУШАТЕ ЛИ И ВИСОКОПАРНИТЕ И ПСЕВДОНАУЧНИ ПРИКАЗКИ НА ТАЯ /КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР 1990/НИЩО НОВО НЕ СА НАУЧИЛИ ДЕБИЛИ ЗА КОЙТО ГЛАСУВАТ ДЕБИЛИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове