Last news in Fakti

30 Юли, 2014 22:38 4 586 1

Град само от подземни жилища (СНИМКИ)

  • жилища-
  • под земята-
  • опал-
  • кубер педи-
  • австралия

Да живееш под земята може да е вълнуващо, но в същото време и доста потискащо. В някои части на планетата обаче е доста неприятно да се живее на повърхността. Едно от тях е градчето Кубер Педи. Намира се в централна Австралия. Населението му, което е около 1700 души от 45 националности, е принудено да живее под земната повърхност, тъй като в повечето време температурите са между 45 и 50 градуса, а също така доста често има сезонни пясъчни бури. Това са двете основни причини, поради които местните предпочитат да строят къщите си под земята. През лятото в тях е относително прохладно, а през зимните месеци – топло.

Сигурно се питате какво кара хората да се заселват на места с такива сурови климатични условия. Отговорът е прост – опалите. Кубер Педи е световната столица на този вид скъпоценни камъни. Тук се намират около 30% от всички опали в света.

17

21

31

41

51

61

71

81

91

101

121

131

151


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Сигурно е кеф...отвън 45-50 градуса, пък ти отдолу си стоиш на хлад